• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpskoj dvije nagrade na berlinskom sajmu

Republika Srpska u punom je sjaju zablistala na ovogodišnjem Sajmu turizma u Berlinu.

 Srpskoj dvije nagrade na berlinskom sajmu Izvor: MONDO

Spot "Za ljepšu Srpsku" osvojio je drugu nagradu "Zlatna kapija grada 2009" na Osmom internacionalnom filmskom festivalu turizma, koji se održava u okviru Berlinskog sajma turizma.

Vera Sajić, šef Biroa za odnose s javnošću Vlade Republike Srpske, rekla je za banjalučke medije da ova nagrada, koju neslužbeno zovu i turističkim Oskarom, dobija na težini ako se zna da je osvojena u konkurenciji 94 spota iz 34 zemlje.

"S ponosom moram naglasiti da je ovim drugim mjestom nagrađen trud svih nas iz Biroa za informisanje koji smo radili na ovom spotu u produkciji Vlade RS. A da smo na najbolji mogući način predstavili svoju zemlju, govori i još jedno priznanje - druga nagrada za publikaciju "Republika Srpska", koju je takođe pripremio Biro", istakla je Sajićeva.

Prema njenim riječima, publikacija je, u stvari, najjednostavniji i najkraći pregled svih prirodnih, privrednih, kulturno-istorijskih i drugih potencijala Republike Srpske, urađen na srpskom i engleskom jeziku, obogaćen kvalitetnim fotografijama i nizom korisnih podataka.

"Oni koji odlučuju o tome prepoznali su kvalitet te publikacije i nagradili nas drugom nagradom, što je, opet moram reći, izuzetan uspjeh za Republiku Srpsku. I ne samo to. Republika Srpska jedina je učesnica Berlinskog sajma turizma koja se okitila s dvije izuzetno važne nagrade", dodala je Sajićeva.

Ona je napomenula da je uspjeh Srpske na Sajmu turizma u Berlinu još veći ako se zna da RS vrlo malo ulaže u razvoj turizma, te da su i ovaj spot i publikaciju radili ljudi izvan te branše.

Berlinski sajam turizma je najznačajniji sajam turizma u svijetu i na njemu se ove godine predstavilo 160 država svijeta.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE