• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konsultacije o ustavnim promjenama u BiH

U Banjaluci konsultacije u vezi sa platformom o ustavnim promjenama u BiH.

 Konsultacije o ustavnim promjenama u BiH Izvor: MONDO

Počele su konsultacije predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Igora Radojičića sa šefovima poslaničkih klubova u vezi sa platformom o ustavnim promjenama u BiH, koju je nedavno parlamentu Srpske uputio predsjednik RS Rajko Kuzmanović.

Konsultacije su počele u 10.00 časova u Radojičićevom kabinetu, potvrdio je Srni šef Poslaničke grupe Srpske radikalne stranke RS Milanko Mihajlica.

Narodna skupština 27. februara završila je raspravu u vezi sa Prijedlogom deklaracije o osnovama za razgovore o eventualnim promjenama Ustava BiH i o zaštiti interesa RS.

Predsjednik RS Rajko Kuzmanović predstavio je tada poslanicima Narodne skupštine Prijedlog deklaracije o osnovama za razgovore o eventualnim promjenama Ustava BiH i o zaštiti interesa RS, u kojem se navodi da je podjela RS potpuno neprihvatljiva, a eventualna treća teritorijalna jedinica moguća jedino unutar postojeće Federacije BiH.

Prema ovom prijedlogu, BiH bi mogla da bude složena država po modelu asimetrične federacije ili sa konfederalnim elementima uz više entiteta, odnosno federalnih jedinica, od kojih je jedna jedinica RS u sadašnjem kapacitetu.

U deklaraciji se ističe da prenošenje nadležnosti sa RS na institucije BiH može da se vrši samo na osnovu sporazuma entiteta.

Radojičić je po završetku rasprave u Skupštini najavio da će uslijediti usaglašavanje konačnog teksta deklaracije, a da će završnu riječ imati predsjednik RS u nastavku posebne sjednice.

Vlada RS je na 26. februara sjednici prihvatila Prijedlog deklaracije o osnovama za razgovore o evetualnim promjenama Ustava BiH i o zaštiti interesa RS, na prijedlog predsjednika Republike.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE