• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukinut pritvor Miloradu Radakoviću

Sud BiH ukinuo je pritvor Miloradu Radakoviću, koga optužnica tereti za zločin protiv čovječnosti u Prijedoru, i izrekao mu mjere zabrane.

 Ukinut pritvor Miloradu Radakoviću Izvor: MONDO

Sud je istim rješenjem utvrdio da i dalje postoje okolnosti koje ukazuju na opravdanost zadržavanja u pritvoru Damira Ivankovića, Gordana Đurića, Ljubiše Ćetića, Dušana Jankovića i Željka Stojnića, koji su optuženi za isto krivično djelo.

Mjere zabrane Radakoviću uključuju zabranu napuštanja mjesta prebivališta bez prethodnog odobrenja Suda, izuzev ukoliko ga ne napušta da bi se pojavio pred Sudom u ovom krivičnom postupku ili po pozivu Tužilaštva BiH, privremeno oduzimanje putnih isprava, te zabranu izdavanje novih.

Optuženom se zabranjuje korištenje lične karte radi prelaska granice BiH, naređuje da se svakodnevno lično javlja u Stanicu javne bezbjednosti Prijedor, zabranjuje kontaktiranje ili povezivanje na bilo koji način sa licima koja su svjedoci optužbe ili koja bi mogla biti svjedoci optužbe u ovom predmetu, te sa ostalim mogućim pomagačima i saučesnicima u izvršenju predmetnog krivičnog djela.

Radakoviću se zabranjuje razgovor o svom predmetu sa bilo kim izuzev sa svojim braniocem, posjećivanje mjesta ili adresa boravišta ili prebivališta lica koja su u optužnici navedena kao oštećena ili svjedoci, prisustvovanje bilo kakvom javnom ili privatnom okupljanju, te da posjećuje ugostiteljske i druge objekte na području opštine Prijedor gdje se odvijaju društvene aktivnosti.

Optuženom se nalaže da postupa strogo u skladu sa naredbama i pozivima Suda BiH kojima se mijenjaju uslovi ili ukidaju ove zabrane i obaveze ili kojima se zahtijeva njegovo prisustvo na Sudu, kao i da bude dostupan Tužilaštvu BiH kada i gdje je to potrebno, bez obzira na njegovo pravo na ćutnju.

Ove mjere mogu trajati najduže do pravosnažnosti presude, osim ukoliko one ne budu ranije ukinute ili izmijenjene, a njihova opravdanost će se kontrolisati svaka dva mjeseca, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da se Radakoviću ponovo može odrediti pritvor ukoliko ne bude postupao u skladu sa mjerama koje su mu izrečene.
(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE