• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konsultacije o ustavnim promjenama u BiH

U Banjaluci održane konsultacije o platformi o potencijalnim ustavnim promjenama u BiH!

 Konsultacije o ustavnim promjenama u BiH Izvor: MONDO

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić održao je drugi krug konsultacija sa šefovima poslaničkih klubova u parlamentu RS o platformi o potencijalnim ustavnim promjenama u BiH, čiji je predlagač predsjednik RS Rajko Kuzmanović, s ciljem usaglašavanja teksta deklaracije o eventualnim promjenama Ustava BiH.

"Dogovorili smo se da metodološki u nekoliko krugova nastavimo konsultacije s ciljem dolaska do usaglašenog teksta deklaracije", rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci nakon završetka drugog kruga konsultacija.

On je najavio da će u utorak, 17. marta, biti održan treći krug konsultacija o platformi o potencijalnim ustavnim promjenama u BiH, odnosno drugoj radnoj verziji teksta ove deklaracije.

Radojičić je rekao da će do kraja iduće sedmice nastojati da se završe konsultacije u vezi sa platformom kako bi u periodu od 23. do 27. marta bio održan nastavak sjednice Narodne skupštine RS, na kojoj će se poslanici izjasniti o konačnom tekstu deklaracije o eventualnim promjenama Ustava BiH.

On je istakao da su saradnici predsjednika RS na današnjem sastanku predstavili korekcije u drugoj radnoj verziji deklaracije.

Radojičić je dodao da će u trećem krugu konsultacija, biti razmatrana druga radna verzija teksta deklaracije o eventualnim promjenama Ustava BiH, ne želeći da govori o pojedinim tačkama teksta jer se još nalazi na nivou usaglašavanja.

On je dodao da su u drugom krugu konsultacija prisustvovali predstavnici svih klubova i poslaničkih grupa u Narodnoj skupštini RS, te savjetnik predsjednika RS za ustavna pitanja Mile Dmičić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE