• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Logoraši:Hitno smijeniti Lukača

Predsjednik Saveza logoraša Branislav Dukić zatražio je od direktora Sipe Mirka Lujića da pokrene postupak Lukačeve smjene.

 Logoraši:Hitno smijeniti Lukača Izvor: MONDO

Učesnici okruglog stola o temi "Ratni zločini u Posavini i njihovo neprocesuiranje", koji je održan u Šamcu, zatražili su od nadležnih institucija da hitno smijene pomoćnika direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) Dragana Lukača, jer je, kako su naveli, tokom rata učestvovao u organizaciji i provođenju zločina protiv Srba u logorima u Orašju i Donjoj Mahali.

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske (RS) Branislav Dukić zatražio je od direktora Sipe Mirka Lujića da pokrene postupak Lukačeve smjene, jer je on, između ostalog, bez ikakvih dokaza stalno iznosio neistine o navodnim zločinima Srba.

Naglasivši da iza Lukača stoji međunarodna zajednica, Dukić je rekao da će logoraši tražiti njegovu smjenu sve dok on ne bude sklonjen sa mjesta pomoćnika direktora Sipe.

Dukić je najavio da će Savez logoraša RS uz pomoć Vlade i ostalih institucija RS, uskoro održati javni protestni skup u Banjaluci na koji će biti pozvani relevantni stručnjaci iz međunarodne zajednice, Evrope, SAD, Srbije i Hrvatske i da se javno kaže kakav je bio karekter rata u bivšoj Jugoslaviji, a posebno u BiH.

"Ne može se reći da su Srbija i srpski narod bili agresori, kada se zna da je na ovim prostorima učestvovala i regularna hrvatska vojska i Hrvatska kao država", naglasio je Dukić.

Govoreći o radu Suda BiH, Dukić je rekao da je to "više politički sud nego sud pravde".

"To je dokazano jednim dijelom i na Međunarodnom sudu. Sve dok Sud BiH bude imao ovakve sudije i tužioce kakvi su sada, od procesuiranja Hrvata i Bošnjaka, koji su počinili zločine nad Srbima, nikada neće biti ništa. Vjerovatno se čeka da nestanemo kao živi svjedoci i onda da se kaže da je predmet zastario", konstatovao je Dukić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE