• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lagumdžiji novo četvorogodišnje "kormilo"

Zlatko Lagumdžija će i u naredne četiri godine biti predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, odlučeno na Kongresu stranke.

 Lagumdžiji novo četvorogodišnje "kormilo" Izvor: MONDO

Na kongresu SDP-a BiH, koji je u subotu veče završen u Sarajevu, za ponovni izbor Lagumdžije glasalo je 408 od 475 delegata, protiv je bilo 52, a ostali glasački listići su bili nevažeći.

Lagumdžija je istakao da se Kongresom otvara proces u kojem bi trebalo da se definiše vizija SDP-a 2020., i BiH 2020. godine.

"Naš cilj je da svi zajedno mislimo i govorimo o budućnosti, da preispitamo svoje ideje, planove i spremnost da koračamo ka zajedničkom cilju, kako bi pobijedili na predstojećim izborima i 2014. godine bili punopravna članica NATO-a a potom i Evropske unije. Da ocrtamo viziju BiH koja do 2020. godine može biti sasvim drugačije i zajedničko društvo", istakao je Lagumdžija.

Na ovom izbornom kongresu izabrani su i organi stranke - Glavni i Nadzorni odbor, a usvojene su i izmjene i dopune statuta SDP-a BiH kojima je predviđeno da se ubuduće bira pet potpredsjednika stranke, umjesto dosadašnja tri.

Izmjene se odnose na rad i strukturu kantonalnih odnosno regionalnih, gradskih, opštinskih i osnovnih organizacija ove stranke.

Delegati Kongresa SDP-a BiH jednoglasno su usvojili i Izvještaj o provedenim aktivnostima i rezultatima opštinskih izbora BiH u 2008. godini.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE