• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čađo: Andanu nisu vraćena dokumenta

Ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo izjavio je da OHR nije vratio dokumenta bivšem direktoru policije RS

 Čađo: Andanu nisu vraćena dokumenta Izvor: MONDO

MUP Republike Srpske dobio je informaciju od OHR-a o vraćanju oduzetih dokumenata za 15 lica iz Srpske među kojima nije bivši direktor policije RS Dragomir Andan, kako su to objavili neki mediji, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo.

Čađo je u pauzi kolegijuma ministra unutrašnjih poslova RS rekao novinarima u Banjaluci da ne želi detaljnije da komentariše ovaj spisak, ističući da će Biro MUP-a RS za odnose s javnošću tokom dana na sajtu MUP-a RS izdati saopštenje povodom ove informacije.

Na pitanje novinara da li je na ovom spisku trebalo da bude više od 15 lica koja je "pomilovao" OHR-a, Čađo je rekao da se MUP RS na određen način izjašnjavao o tome kada je to bilo aktuelno, ističući da je MUP imao stav o tome, ali da oni koji su donosili odluke to nisu uvažavali.

"Ne mislim da će moje mišljenje o tome bilo ko i na bilo koji način uvažiti i da će to biti respektabilno", istakao je Čađo.

Odgovarajući na pitanje novinara, Čađo je rekao da na kolegijumu ministra unutrašnjih poslova RS nije bilo riječi o slučaju ubistva Milana Vukelića iz Banjaluke jer je to operativni predmet koji nije tema za razmatranje na kolegijumu.

Portparol OHR-a Mario Brkić potvrdio je Srni da je visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak donio u petak, 13. marta, odluku o vraćanju putnih isprava za 15 od 93 osobe, kojima su isprave oduzete 10. jula 2007. godine u cilju sprečavanja aktivnosti koje opstruišu ili prijete da opstruišu proces provođenja mira koji se odvija pod okriljem Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Brkić nije želio da saopšti imena ljudi kojima su vraćene putne isprave.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE