• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policajcima vraćeni dokumenti

Šesnaestorici policajaca, kojima su 2007. odlukom visokog predstavnika oduzeti dokumenti, vraćene su lične karte i pasoši.

 Policajcima vraćeni dokumenti Izvor: MONDO

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je saopštilo da je dobilo obavještenje Kancelarije visokog predstavnika (OHR) u BiH o odluci visokog predstavnika Miroslava Lajčaka da ukine nalog o oduzimanju putnih isprava i ličnih karata određenim osobama iz RS.

U saopštenju se navodi da će putne isprave i lične karte biti vraćene Nenadu Andriću, Radovanu Ćirkoviću, Momiru Deuriću, Spomenku Gariću, Mići Gavriću, Stevi Iliću, Siniši Miljaniću, Milošu Milovanoviću, Petku Milovanoviću, Danilu Petroviću, Sekuli Petroviću, Sretenu Petroviću, Zoranu Spajiću, Rodoljubu Stanimiroviću i Zoranu Zekiću.

Među osobama kojima su odlukom visokog predstavnika vraćena lična dokumenta nema bivšeg direktora policije RS Dragomira Andana, kako su to objavili pojedini mediji.

MUP RS podsjeća da se prema odluci visokog predstavnika ne daje pravo bilo kojoj osobi sa ove liste na odštetu, po osnovu bilo koje naknade, beneficija, privilegija, odnosno statusa koje je izgubila na osnovu ranijeg naloga o oduzimanju putnih isprava.

Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak je 10. jula 2007. godine donio odluku da se od 93 osobe iz RS oduzmu lična dokumenta i putne isprave.

Sve te osobe, među kojima je bilo i 36 policajaca, dovodile su se u vezu sa učešćem zločinima koje su srpske snage počinile u Srebrenici u julu 1995. godine. (Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE