• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gregorijan: Popis imovine što prije!

Vršilac dužnosti visokog predstavnika Rafi Gregorijan izjavio je da bi Savjet ministara trebao što prije pokrenuti postupak za popis državne imovine.

 Gregorijan: Popis imovine što prije! Izvor: MONDO

"Ukoliko Savjet ministara BiH sada ne preduzme aktivnosti i odluči da se popis imovine izvrši nakon usvajanja zakona o državnoj imovini, postoji vjerovatnoća da će doći do prolongiranja tranzicije OHR-a u kancelariju specijalnog predstavnika EU", upozorio je Gregorijan.

On je tokom sastanka sa predsjedavajućim Komisije za državnu imovinu BiH Zvonimirom Kutlešom napomenuo da obim popisa imovine mora biti definisan na način koji će u budućnosti obezbijediti postizanje održivog sporazuma o raspodjeli imovine.

"Svaki zakon koji usvoji Savjet ministara BiH i donese Parlamentarna skupština BiH mora ispunjavati standarde za rješavanje pitanja državne imovine koje je definisao Savjet za implementaciju mira, uključujući i zahtjev da raspodjela bude izvršena na način koji BiH i drugim nivoima vlasti daje vlasništvo nad imovinom koja im je potrebna da bi ispunjavali svoje ustavne nadležnosti", podsjetio je Gregorijan.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE