• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšen i posljednji bjegunac iz Ustikoline

Policija Kantona Sarajevo uhapsila je u ponedjeljak oko 22.00 sata Adnana Smajića posljednjeg bjegunca iz zatvora Ustikolina.

 Uhapšen i posljednji bjegunac iz Ustikoline Izvor: MONDO

Portparol MUP-a KS-a Dragan Mioković potvrdio je za Fenu da je Smajić  uhapšen prilikom pretresa jednog stana u ulici Sutjeska, opština Centar Sarajevo, vlasništvo osobe M.Z. iz Sarajeva.

Kako navode u MUP-u KS-a, prilikom hapšenja Smajić nije pružao otpor, a kod njega su pronađena dva paketića heroina i dva mobilna telefona koja je koristio za uspostavljanje kontakta prilikom preprodaje droge.

U istom stanu je uhapšena i H.S. (33) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinila krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet droga. Kod nje su pronađena četiri paketića s materijom koja asocira na heroin.

Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo biće dostavljeni izvještaji protiv Smajića i protiv H.S. zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet droga.

Adnan Smajić je jedan od devet zatvorenika, koji su 10. marta pobjegli iz Kazneno-popravnog zavoda u Ustikolini. Pripadnici MUP-a KS-a i Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo su ubrzo nakon bijega uhapsili osam bjegunaca.

Sedmorica od devet bjegunaca su Sarajlije, trojica su u zatvoru poluotvorenog tipa u Ustikolini služili zatvorsku kaznu za ubistvo, a ostali su robijali zbog preprodaje droge, krađa i drugih krivičnih djela.

Policijska misija Evropske unije (EUPM) pozdravila brzu i profesionalno izvedenu akciju policije nakon bijega zatvorenika iz Ustikoline.

Šef EUPM-a Štefan Feler posebno je čestitao policijskom komesaru Kantona Sarajevo Himzi Selimoviću i načelniku Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Zoranu Mandiću.

"Odlična saradnja policija kantona Sarajevo i Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo je bila ključ uspjeha", smatra šef EUPM-a.

Ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo takođe je pohvalio pripadnike policije RS i čestitao im za uspješno obavljenu akciju hapšenja odbjeglih zatvorenika, koju su proveli u saradnji sa kolegama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

"Posebno je dobro što akcija pokazuje da ne stoje tvrdnje da bezbjednosne agencije u BiH ne sarađuju. One i te kako sarađuju", rekao je Čađo.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE