• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski veterani "brane" Dodika

Borci veterani sarajevskih brigada VRS poručili premijeru Srpske Miloradu Dodiku da ne odustaje u borbi za očuvanje RS.

 Srpski veterani "brane" Dodika Izvor: MONDO

Reagujući na medijske spekulacije usmjerene protiv srpskog naroda i RS, u pismu koje je u ime veterana potpisao Željko Obradović, borci sarajevske regije tvrde da se sve radi sa namjerom da se razori RS.

"Treba jasno reći da su Srbi ti koji su branili BiH od onih koji su došli iz Sandžaka, sa Kosova i iz arapskih zemalja, nastanjivali se po Sarajevu godinama prije rata, bespravno gradeći kuće i stanove, a sve uz podršku tadašnjeg rukovodstva SDA", navodi se u pismu.

Tvrdi se da je najmanje 100 000 Sandžaklija i Albanaca, koji su se doselili u Sarajevo, bili najjače biračko, a kasnije i vojničko tijelo tadašnje armije BiH.

"Ti ljudi, koji nisu bili državljani BiH, promijenili su demografsku sliku Sarajeva i tek sada se vidi koliko je sve to smišljeno rađeno od tadašnjeg muslimanskog rukovodstva, da bi se vršio kontinuiran pritisak na Srbe sve vrijeme od Dejtona na ovamo".

Veterani u pismu izdvajaju medijski nastup v.d. visokog predstavnika Rafija Gregorijana koji je, prema njihovoj ocjeni, "svo zlo pripisao Srbima".

"Uspjeli smo da odbranimo 49 odsto BiH i to moramo sačuvati i zato Vam ovim putem dajemo punu podršku u vašoj hrabroj borbi za očuvanje RS. Na nas možete računati u svakoj vrsti podrške" - poručuju borci.

U pismu se napominje da borci sarajevske regije "svakodnevno gledaju i slušaju na federalnim medijima kako su Srbi agresori i da su došli iz Srbije, te da njihovo i tadašnje, a i sadašnje rukovodstvo nije rođeno u BiH nego su došli iz drugih država bivše SFRJ".

"Treba uzeti CIPS podatke pa vidjeti odakle su došli Ganići, Silajdžići, Halilovići..." - ističu borci.

(Srna / MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE