• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bošnjaci protiv amandmana na Ustav RS

Za Klub Bošnjaka u Vijeću naroda RS neprihvatljiv je paket amandmana na Ustav RS od 122 do 150, jednoglasno je zaključeno na sjednici tog kluba

 Bošnjaci protiv amandmana na Ustav RS Izvor: MONDO

Paket amandmana na Ustav Republike Srpske (RS) od 122 do 150 neprihvatljiv je za Klub Bošnjaka u Vijeću naroda RS, jednoglasno je zaključeno na današnjoj sjednici tog kluba.

Prema riječima predsjednika Kluba Bošnjaka Edina Ramića, ukoliko se izdvoji amandman koji definiše Banjaluku kao glavni grad RS, onda će predstavnici Kluba Bošnjaka na Vijeću naroda glasati pojednično o ostalim amandmanima.

"Za Klub Bošnjaka prihvatljivi su amandmani koji se tiču usaglašavanja sa Evropskom poveljom o lokalnoj samoupravi i konvencijama o ljudskim pravima i pravima djeteta", rekao je Ramić novinarima u Banjaluci nakon sjednice Kluba.

On je dodao da će amandman koji se odnosi na status glavnog grada i zastupljenost konstitutivnih naroda u gradskoj skupštini ostati za neku drugu fazu izmjena Ustava BiH

Ramić je rekao da u Klubu Bošnjaka smatraju da po 20 odsto članova gradske skupštine Banjaluke treba da čine predstavnici svih konstitutivnih naroda.

"Naravno da bi Srbi činili 60 odsto članova gradske skupštine Banjaluke, a po 20 odsto činili bi predstavnici Hrvata i Bošnjaka. To nisu prihvatili u Narodnoj skupštini RS i zato ne možemo glasati za kompletan paket", rekao je Ramić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE