• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na ljeto izgradnja autoputa Banjaluka - Doboj

Izgradnja autoputa Banjaluka - Doboj trebalo bi da započne početkom druge polovine ove godine, kažu u Ministarstvu saobraćaja i veza RS.

 Na ljeto izgradnja autoputa Banjaluka - Doboj Izvor: MONDO

"Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne odnose obećala je da će svoj dio posla završiti do 30. juna ove godine, što znači da tada očekujemo početak radova. Radna grupa Ministarstva trenutno radi na formiranju zajedničkog koncesionog preduzeća koje će biti nosilac svih aktivnosti finansiranja, projektovanja, izgradnje, korišćenja i održavanja mreže autoputeva u RS", rekla je za "Glas Srpske" portparol Ministarstva saobraćaja i veza RS Radmila Kocić.

Naglasila je da očekuju da će se polovinom maja završiti formiranje koncesionog preduzeća.

"Nakon toga, slijedi završetak izrade potrebnih projekata i studija, kao i potpisivanje ugovora o izvođenju radova za autoput Banja Luka - Doboj", rekla je Kocićeva i dodala da je Institut za građevinarstvo Hrvatske, koji izrađuje ovaj projekat, potvrdio da izrada projekta teče predviđenom dinamikom. Kocićeva je istakla da izgradnja autoputa Banja Luka - Gradiška teče predviđenom dinamikom i da su u toku zemljani radovi, gradnja nasipa i pratećih objekata.

Dodala je da je eksproprijacija zemljišta gotovo privedena kraju, tako da pojedinačni slučajevi neće ometati gradnju.

"Prema ugovoru, radovi bi trebalo da budu završeni do kraja januara naredne godine. Do sada nije bilo zahtjeva za produženje ovog roka, pa očekujemo da će on biti ispoštovan", istakla je Kocićeva.

Naglasila je da predstavnici "Štrabaga" nisu zadovoljni saradnjom sa preduzećem "IGH" Zagreb koji u dogovorenom roku nije isporučio dio dogovorene dokumentacije projekta Banja Luka - Doboj, a koji im je potreban za realizaciju tog projekta.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE