• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Drakonska kazna" Krajišniku

"Hag odredio drakonsku kaznu Momčilu Krajišniku", saopštio SDS.

 "Drakonska kazna" Krajišniku Izvor: MONDO

Srpska demokratska stranka saopštila je da je presuda Momčilu Krajišniku drakonska, ocjenjujući da je to nastavak prakse Haškog tribunala da srpskim kadrovima izriče rigorozne i pravno neutemeljene kazne, dok dokazani zločinci drugih naroda bivaju pušteni na slobodu.

"Sama činjenica da je Žalbeno vijeće konstatovalo da Krajišnik nije direktno počinio niti naredio nijedno djelo za koje je optužen, te da u mnogim situacijama nije pronađena veza između počinilaca zločina deportacije, prisilnog preseljenja i progona i rukovodstva RS, ne ostavlja mjesta sumlji da je riječ o političkoj presudi", navodi se u saopštenju SDS-a.

U SDS-u podsjećaju da je Haški tribunal "blagosiljao stravične zločine i ubistva više od 3.200 Srba u Srebrenici i oko nje, počinjene pod komandom Nasera Orića, koji je za svoja zlodjela nagrađen sa dvije godine zatvora".

Istovremeno Udruženja žrtava, što je i bilo očekivano, nisu zaovoljna presudom, budući da su se potajno nadali da će Krajišnik biti osuđen doživotno.

Za članice Udruženja "Majke enklava Srebrenica i Žepa" presuda je sramna.

Društvo za ugrožene narode za BiH smatra da je skandalozno što je Krajišniku, umjesto doživotne robije, u Haškom tribunalu smanjena kazna i zbog toga je uputilo najoštriji
protest Tribunalu.

Žalbeno vijeće Haškog suda preinačilo je u utorak prvostepenu presudu bivšem predsjedniku Skupštine Republike Srpske Momčilu Krajišniku i smanjilo kaznu sa 27 na 20 godina zatvora.


( agencije / MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE