• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Logoraši Srpske: (Ne)vjerujemo u nepristrasnost!

"Optužnica Dudakoviću uvjeriće nas u nepristrasnost Tužilaštva BiH" poručili logoraši Srpske glavnom tužiocu u BiH.

 Logoraši Srpske: (Ne)vjerujemo u nepristrasnost! Izvor: MONDO

Savez logoraša RS pozdravlja najavu zamjenika glavnog tužioca za ratne zločine BiH Dejvida Švendimana da će Tužilaštvo BiH procesuirati sve zločine bez obzira na to koje su nacionalnosti počinioci, izjavio je predsjednik ovog saveza Branislav Dukić.

"Podizanje optužnice protiv bivšeg komandanta Petog koprpusa Armije BiH Atifa Dudakovića zbog ratnih zločina počinjenih nad Srbima, o čemu postoje brojni dokazi i video zapisi, najbolja je prilika da nas Švendiman potpuno uvjeri u iskrene namjere i nepristrasan rad Tužilaštva BiH u procesuiranju svih predmeta ratnih zločina bez obzira koje su nacionalnosti počinioci", rekao je Dukić Srni.

On je izrazio bojazan da se lako može desiti da, zbog odugovlačenja Tužilaštva BiH u procesuiranju ratnih zločina počinjenih nad Srbima u BiH, najveći broj srpskih logoraša umre što će za posljedicu imati da neće imati ko da svjedoči u tim procesima.

Komentarišući činjenicu da je u obnovljenoj zgradi Osnovnog suda u Srebrenici predviđen nastavak rada terenske kancelarije Tužilaštva BiH koja će raditi na istragama i prikupljanju podataka o počinjenim zločinima, Dukić je rekao da je Tužilaštvo BiH po istom principu takve kancelarije trebalo da formira u Srebrenici i Istočnom Sarajevu i da bi one trebalo da se bave prikupljanjem dokaza o zločinima počinjenim nad Srbima u Sarajevu i Srebrenici.

Švendiman je izjavio da će u budućem radu Tužilaštva BiH biti procesuirani svi predmeti, bez obzira koje su nacionalnosti počinioci i da nije korektno kada bi rekao da će biti zadovoljena pravda jednog naroda.

On je rekao da će Tužilaštvo upotrijebiti sve svoje resurse na najbolji način, jer ono na zločine koji su počinjeni ne gleda sa nacionalne strane.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE