• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radmanović traži svjetsku podršku

BiH je za nestalno članstvo u SB UN-a potrebna podrška žemalja širom svijeta!

 Radmanović traži svjetsku podršku Izvor: MONDO

Nebojša Radmanović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, uputiće pismo predsjednicima država širom svijeta u kome se traži podrška za nestalno članstvo BiH u Savjetu bezjednosti Ujedinjenih nacija, o čemu se odlučuje krajem ove godine.

Izjavio je ovo Radmanović nakon sjednice Predsjedništva BiH koje je prihvatilo ovo pismo kojim se najavljuju intenzivne aktivnosti u narednih šest mjesci kako bi BiH postala nestalna članica Savjeta bezbjednosti UN-a.

"Predsjedništvo se opredijelilo za kandidaturu u nestalno članstvo Savjeta bezbjednosti i obaveza je svih u BiH da naprave napor na tom putu bez obzira šta ko pojedinačno misli o tome. MIP je formirao koordinacioni tim koji već radi na tome i danas je teško govoriti o rezultatima njihovog dosadašnjeg rada, ali ćemo o tome raspravljati u Predsjedništvu", kazao je Radmanović odgovarajući na pitanje da li postoji strategija u lobiranju za nestalno članstvo u Savjetu bezbjednosti UN-a.

On je dodao da će, ako BiH postane članica, biti potrebno ojačati Misiju pri UN-u, ali je primijetio da se "veliki broj ljudi već sada petlja u ovaj posao".

Na pitanje novinara kako komentariše izjave Valentina Incka, novoimenovanog visokog predstavnika, da je za BiH najvažnija ustavna reforma, Radmanović je ponovio da je to unutrašnja stvar BiH, "što je do prije nekoliko dana bio i jasan stav zvaničnika EU i SAD".

Podsjetio je da Incko dolazi u BiH kao tumač sadašnjeg ustava, odnosno jednog ankesa Dejtonskog sporazuma, a ne kao tvorac novog ustava.
Silajdžić traži zaštitu vitalnog interesa

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE