• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Silajdžić opet "štiti" vitalni interes

Za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Ugovor o dvojnom državljanstvu Crne Gore i BiH, poguban!

 Silajdžić opet "štiti" vitalni interes Izvor: MONDO

Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić pokrenuće u naredna dva dana pitanje zaštite vitalnog entitetskog interesa, jer smatra pogubnim Ugovor između BiH i Crne Gore o dvojnom državljanstvu koji je Predsjedništvo BiH usvojilo sa dva glasa "za" i njegovim glasom "protiv".

''Silajdžić će, u skladu sa zakonskim rokom, generalnom sekretaru Predsjedništva BiH do petka uputiti zahtjev za pokretanje pitanja zaštite entitetskog interesa koji potom, u skladu sa procedurom, treba da bude proslijeđen Klubu bošnjačkih delegata u Domu naroda federalnog Parlamenta'', izjavila je Srni Silajdžićev savjetnik za medije Sanja Bagarić.

Na sjednici Predsjedništva BiH, predsjedavajući Nebojša Radmanović i član Predsjedništva Željko Komšić glasali za usvajanje Ugovora, dok je član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić bio protiv.

Silajdžić je 25. februara na sjednici Predsjedništva BiH uložio veto na odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja ugovora između BiH i Crne Gore o dvojnom državljanstvu.

Miroslav Vujičić, šef kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića, rekao je tada Srni da je razlog zbog kojeg je Silajdžić stavio veto na ovu tačku dnevnog reda član 17 Ustava BiH koji se odnosi na dvojna državljanstva.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE