• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hodža narkodiler?

Ismet Graca (21), imam iz sandžačkog naselja Sjenice, uhapšen je u Sarajevu sa još pet osoba. Svi se sumnjiče za krijumčarenje opojnih droga.

 Hodža narkodiler? Izvor: MONDO

Ismet Graca i još pet osoba uhapšeni su u Sarajevu u koordiniranoj akciji Tužilaštva BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH, Specijalne jedinice Sipe i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS) i svi se sumnjiče za krivično djelo organizovanog kriminala i krijumčarenje opojnih droga.

Ismet Graca obavljao je dužnost hodže u selu Sugubine kod Sjenice, u ime Islamske zajednice Srbije, reis-ul-uleme Adema Zilkića.

Kako prenose mediji u BiH, prilikom hapšenja ovih osoba zaplijenjeno je 2,5 kilograma heroina, 100 grama spida, 10 grama kokaina, 200 grama marihuane i 51 doza ekstazija. Tržišna vrijednost zaplijenjene droge iznosi 250.000 KM.

Pored sandžačkog hodže, prema policijskom izvještaju, u istoj akciji uhapšeni su i Almir Šaljić (37) iz Sjenice i Enis Hajdarević (30) iz Priboja, nastanjeni u Sarajevu, državljani BiH i Republike Srbije, te Amir Gudžević (37) i Edin Poturović, zvani Softa (38), iz Sarajeva, kao i Samir Bibić (31) iz Novog Pazara, srpski državljanin.

Tužilaštvo BiH je za sve uhapšene  zatražilo određivanje pritvora zbog opasnosti od bjekstva, posebno imajući u vidu da neki od njih imaju dvojno državljanstvo BiH i Srbije, kao i samo državljanstvo Srbije, te postoji opasnost da bi odlaskom u Republiku Srbiju mogli postati nedostupni pravosudnim organima BiH. Takođe, sumnja se da postoji opasnost da bi oni boravkom na slobodi mogli uticati na tok istrage,  svjedoke i saučesnike.

Mjera pritvora osumnjičenima, kako dalje navodi Tužilaštvo, predložena je i zbog opšte bezbjednosti  građana, jer je riječ o istrazi krivičnog djela organizovanog kriminala i međunarodnog krijumčarenja opojnih droga, što predstavlja izuzetno ozbiljna krivična dela, te je i po tom osnovu zatraženo određivanje mjere pritvora.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE