• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napadnuti novinari magazina "60 minuta"?

Građani Trebinja spriječili su novinarsku ekipu FTV da snime Saborni hram u Trebinju jer su navodno neovlašteno ušli u crkveni posjed

 Napadnuti novinari magazina "60 minuta"? Izvor: MONDO

Građani Trebinja spriječili su Slobodana Vaskovića i kamermana Federalne televizije (FTV) da snime reportažu kod Sabornog hrama u Trebinju, prenosi Srna. Vaskovića, koji je novinar magazina "60 minuta" na FTV i glavni urednik magazina "Stav", građani su spriječili da obavi snimanje jer je, kako su naveli u izjavi novinarima, u ovom magazinu pisao mnoge neistine protiv Trebinjaca, posebno protiv Srpske pravoslavne crkve.

FTV je prethodno javila da su vozač vladike zahumsko-hercegovačkog Grigorija, i njegov rođak napali novinara Slobodana Vaskovića i kamermana, te im pokušali oduzeti opremu, verbalno ih vrijeđajući. Oni su se poslije toga uspjeli sklonili u prostorije nevladine organizacije "Pokret za Trebinje", odakle su zatražili pomoć policije.

Federalni mediji prenose da su zgradu u kojoj je smještena ta nevladina organizacija opkolilo 30-tak osoba, među kojima su bili i sveštenici i nisu im dozvolili da izađu napolje.

Nikola Sekulović, koji vodi nevladinu organizaciju, rekao je da se na ulazu u prostorije te organizacije nalaze gvozdena vrata, što je spriječilo 30-tak okupljenih da uđu u prostorije.

CJB Trebinje izdao je saopštenje u kome se navodi da je policija na licu mjesta zatekla Vaskovića i građanina Blaža Stevovića i saznala da je riječ o "nesporazumu oko snimanja Saborne crkve u Trebinju".

"Dok su Vasković i Stevović boravili u prostorijama Lige za zaštitu privatne svojine okupila se grupa građana da bi izrazili nezadovoljstvo u vezi sa pisanjem određenih medija i skretanja pažnje javnosti na iznošenje neistine", navedeno je u saopštenju.

TV ekipa je iz Trebinja izašla uz pomoć policijske pratnje, ali su ih četvorica nepoznatih muškaraca napala kamenjem u blizini Mostara, i razbili im staklo na automobilu.

Direktor Policije RS Uroš Pena rekao je Srni povodom incidenta u Trebinju da će policija pružiti zaštitu svima koji to budu od nje tražili

"Mi ćemo pružiti zaštitu svakom licu, bez obzira o kome se radi, jer je to naša zakonska obaveza", rekao je Pena.

On je dodao da je incident prijavljen Centru javne bezbjednosti u Trebinju, te da je policija izašla na lice mjesta i uzela izjave, nakon čega će provjeriti šta se dešavalo i u skladu sa tim razmotriti koje zakonske mjere će preduzeti.

Napad na novinare FTV osudili su aktivisti Transparensi Internešenela BiH, OHR i pojedine stranke.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE