• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Privođenja osumnjičenih za ubistvo Mijatovića

Policija Istočnog Sarajeva u potrazi za izvršiocima i nalogodavcima ubistva Gorana Mijatovića, predsjednika FK "Bežanija".

 Privođenja osumnjičenih za ubistvo Mijatovića  Izvor: MONDO

Policija Istočnog Sarajeva, u okviru istrage neriješenih ubistava, nakon pretresa porodičnih kuća na Sokocu privela je, pa pustila Velimira Simića i Njegu Jankovića, dok Milomira Pajića nije našla kod kuće.

Kako saznaje "Glas Srpske" oni se dovode u vezu sa ubistvom predsjednika Fudbalskog kluba "Bežanija" Gorana Mijatovića Mite 2. oktobra 2006. godine u eksploziji auto-bombe u Beogradu.

Iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo nisu htjeli da otkrivaju detalje ove istrage, ali su potvrdili pretres tri objekta "vlasništvo određenih lica sa Sokoca", te da su pronašli automatski pištolj "škorpion", dva pištolja, bombu i veću količinu municije, kao i predmeti koji će biti korišteni u istrazi neriješenih ubistava na području ovog grada.

U okviru istrage Mijatovićevog ubistva u višemjesečnoj akciji kriminalističke policije MUP-a Srbije sredinom decembra 2007. godine uhapšeno je sedam lica, među kojima su bili pripadnici sokolačkog kriminalnog klana: Milomir Pajić, Mlađen i Ognjen Orašanin, Njego Janković, Mladen Šarac i Saša Radić.

Slaviša Bilinac i plaćeni ubica iz Srbije Strahinja Rašeta, koji su aktivirali bombu, pobjegli su policiji, dok je Rašeta kasnije sam sebe ubio prilikom postavljanja bombe ispod automobila svog saradnika, a Bilincu se gubi svaki trag.

Istraga je pokazala da je mina "mrud" kojom su ubijeni Mijatović i njegov tjelohranitelj Novković bila postavljena u vozilo "audi 80" i aktivirana kada su se oni našli u njegovoj blizini.

Bombu je navodno aktivirao Bilinac zvani Bili, a automobil-bombu je Milomir Pajić za 350 KM prodao Mladenu Ćehi koji je ubijen u julu 2007. na Jahorini.

Nakon likvidacije Mijatovića u javnosti je kružilo da je ubistvo naručeno preko Đorđa Ždrala, što se ispostavilo kao netačno, dok je po policija na osnovu prikupljenih podataka otkrila da bi naručilac Mijatovićevog ubistva mogao biti vođa novobeogradskog klana Dejan Stojanović Keka, koji je ubistvo naručio preko Mladena Đehe, tadašnjeg vođe sokolačkog klana.

Izvor blizak istrazi rekao je "Glasu Srpske" da se ubistva Gorana Mijatovića Mite i Vlatka Mačara mogu povezati zbog izvršenja usmjeravajućom minom "mrud", koja je oba slučaja postavljena u automobil i aktivirana daljinskim upravljačem.

Mačar je navodno likvidiran, jer je bio mogući svjedok ubistva Ljubiše Savića Mauzera 3. juna 2000. godine, za što je osumnjičen i Đorđe Ždrale koji se nalazi u pritvoru.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE