• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Solana: EU spremna da pomogne BiH

Politički lideri moraju da budu ti koji će tragati za rješenjima u BiH, rekao je u Briselu visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost.

 Solana: EU spremna da pomogne BiH Izvor: MONDO

Tokom sastanka sa Havijerom Solanom predsjednik SDA Sulejman Tihić kaže za Srnu da je bilo riječi o aktuelnoj situaciji u BiH, prudskom procesu, te predstojećoj sjednici Savjeta za provođenje mira u BiH.

"Iznio sam svoje stavove kako vidim pojedine probleme. Solana je podržao proces dijaloga i prudski proces, jer smatra da dogovor nema alternativu i da se samo tako može doći do najboljih rješenja", rekao je Tihić.

"Istakao sam, takođe, da bi trebalo novog visokog predstavnika podržati kako u BiH tako i u Briselu. Riječ je o osobi koja poznaje prilike u BiH, koja se može relativno brzo uklopiti u procese koji su u toku i koji treba da slijede", istakao je Tihić.

On je napomenuo da je održao i sastanak sa predsjednikom grupacije evropskih narodnih stranaka Vilfredom Martensom.

"Razgovarali smo o odnosima SDA i drugih narodnih stranaka, situaciji u BiH, određenim problemima koje je Martens izrekao, jer dobro poznaje situaciju", dodao je Tihić.

Prema njegovim riječima, SDA u radu grupacije evropskih narodnih stranaka učestvuje samo kao posmatrač jer su članovi te grupacije samo iz zemalja članica EU.

(Srna/ MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE