• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koliko su novinari bezbjedni u BiH?

Urednik političkog magazina "60 minuta" Bakir Hadžiomerović upozorio je još jednom institucije vlasti da omoguće normalne uslove za rad ekipi FTV-a.

 Koliko su novinari bezbjedni u BiH? Izvor: MONDO

Prilikom snimanja materijala za reportažu verbalno je napadnut Slobodan Vasković, novinar Federalne televizije zbog čega su čak i pripadnici policije bili na licu mjesta, kako bi spriječili eventualne incidentne situacije.

"Juče je to bila Gluha Bukovica, sad Trebinje, a sutra ko zna koji grad i koji ljudi. Ovim se još jednom dokazuje naša konstatacija da su to divljaci u srednjovjekovnom zanosu koji traže glave novinara magazina "60 minuta", kazao je Hadžiomerović.

Dodaje da je ovo nastavak kampanje kriminalno-mafijaških krugova u BiH usmjerene protiv ekipe političkog magazina, te da novinarima koji odlaze na teren niko ne može garantovati sigurnost.

"Policija Republike Srpske je jednim dijelom dobro radila svoj posao, i to kada su evakuisali našu ekipu iz Trebinja, ali skandalozno je to što im nisu omogućili pratnju sve do sigurne teritorije. Još jednom pozivam institucije vlasti da rade svoj posao, prije što neko ne izgubi glavu", poručio je Hadžiomerović.

Helsinški komitet za ljudska prava u BiH osudio je napad na novinarsku ekipu političkog magazina "60 minuta" u Trebinju, ističući da se radilo o "nasilju koje inspirišu i štite političari i vjerske vođe".

"Ovaj napad je pokušaj zastrašivanja i ućutkivanja novinara i medija koji istražuju slučajeve korupcije i kriminala. Nasrtaji poput ovog ozbiljna su prijetnja demokratiji i ljudskim pravima. Smatramo da nije dovoljno da organi zaduženi za provođenje zakona sankcionišu neposredne izvršioce napada na novinare, već i inspiratore prijetnji slobodi izražavanja i mišljenja", navodi se u saopštenju Helsinškog komiteta za ljudska prava BiH.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE