• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OHR o disciplinskom postupku u Sipi

U Savjet ministara stigla povratna informacija iz OHR-a u vezi izvještaja Agencije za istrage i zaštitu BiH o prijavi protiv Dodika i zvaničnika RS.

 OHR o disciplinskom postupku u Sipi Izvor: MONDO

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Širić rekao je da se u povratnoj informaciji OHR-a povodom izvještaja Agencije za istrage i zaštitu (Sipa), navodi da je, prije svega, potrebno završiti disciplinski postupak unutar te agencije.

On je rekao da je taj dokumet povjerljivog sadržaja i da o njemu ne može ništa više da kaže, osim da se u njemu nalazi par sugestija.

"Nemamo namjeru da vodimo bilo kakvu politiku koja će biti u koliziji sa interesima BiH", rekao je Špirić novinarima, nakon sjednice Savjeta ministara BiH. On je najavio da će informacija OHR-a biti razmatrana na nekoj od narednih sjednica Savjeta ministara BiH.

Savjet ministara BiH dostavio je 5. marta OHR-u informaciju Sipe u vezi sa zaključkom sa ranije sjednice Savjeta, koji se odnosi na usvojeni izvještaj Sipe prema kojem je izvještaj protiv više zvaničnika iz Republike Srpske dostavljen mimo znanja direktora ove agencije Mirka Lujića.

S obzirom da se u informaciji traži izricanje mjera iz nadležnosti Savjeta ministara BiH za lice koje nije imenovao Savjet ministara nego visoki predstavnik u BiH, zaključeno je da se ova informacija dostavi OHR-u.

Govoreći o Komisiji za državnu imovinu BiH, Špirić je rekao da Savjet ministara BiH još uvijek čeka izvještaj te Komisije koji se odnosi na Prijedlog zakona o državnoj imovini BiH.

"Kada Savjet ministara BiH dobije izvještaj onda će raspravljati o tom problemu i vidjeti na koji način će on biti riješen", dodao je Špirić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE