• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Biometrijski pasoši oko nove godine

Izdavanje biometrijskih pasoša u BiH počeće krajem ove ili u januaru 2010. godine.

 Biometrijski pasoši oko nove godine Izvor: MONDO

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) saopštila je danas da će izdavanje biometrijskih pasoša početi krajem ove ili u januaru 2010. godine.

U saopštenju se navodi da, kada je riječ o nadležnostima ove agencije, neće doći do kašnjenja početka izdavanja biometrijskih pasoša.

Ova agencija, kako je saopšteno, ispunila je sve obaveze iz Odluke Savjeta ministara BiH kojom je bila zadužena za nabavku opreme podsisitema biometrijskih putnih isprava, te da je ispoštovala dinamiku u skladu sa usvojenim planom uvođenja biometrijskih putnih isprava.

S tim u vezi, IDDEEA je u proteklom periodu provela tendersku proceduru i nabavila opremu koja je potrebna organima unutrašnjih poslova za izdavanje biometrijskih pasoša.

Ugovori su sklopljeni sredinom 2008. godine i već se vrši proces integracije nabavljene opreme u sistem.

Ova oprema će se instalirati na lokaciji MUP-a svake opštine koja se nalazi u pošti, a na kojoj se vrši izdavanje putnih isprava.

Menadžment Agencije je u proteklom periodu u svim izjavama za medije vezanim za pripreme oko uvođenja biometrijskih pasoša naglasio da će se do polovine ove godine kompletno uspostaviti sistem za izdavanje biometrijskih putnih isprava, a nakon toga će se sistem testirati šest mjeseci.

Iz IDDEEA-e napominju da to znači da će se prilikom izdavanja pasoša provoditi kompletna procedura kao da se izdaje biometrijski pasoš, a izdavaće se pasoš koji je trenutno u upotrebi.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE