• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sraman prijem kod Komšića i Silajdžića!"

Predsjedavajući Predsjedništv Nebojša Radmanović izjavio je da optuženi za zločine moraju odgovarati za to, bez obzira kojem narodu pripadali.

 "Sraman prijem kod Komšića i Silajdžića!" Izvor: MONDO

"Nepotrebno se stvara klima o zaštiti članova ratnog Predsjedništva u BiH koji su osumnjičeni za ratne zločine", rekao je Radmanović reagujući na sastanak članova Predsjedništva Željka Komšića i Harisa Silajdžića sa članovima ratnog Predsjedništva BiH.

On je naglasio da nema ništa protiv ovog sastanka, ali da bi zbog digniteta funkcije koju obavljaju morali biti oprezniji.

"Mogu samo da pretpostavim kakvu bi lavinu komentara izazvao moj susret sa nekim ko je bio blizak ratnoj vlasti RS", rekao je Radmanović za "Glas Srpske".

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Dušanka Majkić smatra da taj sastanak predstavlja slijed sramnih događaja u Sarajevu.

"Ako se zna da svi pripadaju ili lažnim socijaldemokratama iz SDP-a ili zagovornicima `100 odsto Bosne` iz 1991. godine ovo je samo jedna od poruka koja se svakodnevno iz Sarajeva šalje Srbima i Hrvatima", rekla je Majkićeva.

Poslanik u parlamentu BiH Slavko Jovičić rekao je da su Silajdžić i Komšić, primajući članove ratnog Predsjedništva, pokazali kakvu BiH žele.

"To je dokaz da se bošnjačka i sarajevska politička elita nikada nije odrekla ideja stvaranja unitarne BiH", rekao je Jovičić.

U ime HDZ BiH, Ivo Miro Jović kaže da su učesnici sastanka zabrinutiji za tužbe pokrenute protiv njih, nego za stanje BiH.

"Oni su imali šansu da ne bude tako krvavog rata i da se dogovori budućnost BiH. Vidimo da i sada postoje snage sa kojima BiH nema budućnosti. Haški tribunal je pristrasan, domaće sudstvo takođe", rekao je Jović i dodao da je jedini put za BiH Prudski proces.

Komšić i Silajdžić razgovarali su juče u Sarajevu sa članovima ratnog Predsjedništva RBiH Tatjanom Ljujić-Mijatović, Ivom Komšićem, Morom Lazovićem i Ejupom Ganićem.

U saopštenju Predsjedništva BiH je navedeno da je povod za ovaj susret pismo koje su članovi ratnog Predsjedništva RBiH uputili članovima Predsjedništva BiH, u vezi sa Odlukom pravosudnih organa Srbije o provođenju istrage protiv lica iz BiH, a na osnovu odluke Tužilaštva za ratne zločine Srbije i raspisivanja potjernica od MUP-a Srbije za licima zbog ratnih zločina počinjenih nad pripadnicima JNA u BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE