• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Travničkom bludniku tri godine zatvora

Sulejman Palić iz Travnika osuđen je pred Kantonalnim sudom u Novom Travniku na tri godine zatvora, zbog bludnje radnje nad svojom maloljetnom kćerkom

 Travničkom bludniku tri godine zatvora Izvor: MONDO

Palić je u petak pušten na slobodu, s obzirom da je riječ o prvostepenoj presudi, a u izrečenu kaznu uračunato mu je i vrijeme provedeno u zatvoru od 2. decembra prošle godine do danas.

Sud je Palića proglasio krivim da je 25. novembra prošle godine vršio bludne radnje nad svojom kćerkom u jednoj izgorjeloj kući.

U presudi se navodi da se Palić u Travniku po prethodnom dogovoru našao sa svojom maloljetnom djecom - sinom I.P. i kćerkom Š.P, koji žive sa njihovom majkom N.P, od koje je osuđeni razveden.

Pod izgovorom da ih vodi u posjetu rođaku u mjestu Ciglana, opština Travnik, uputio se sa djecom preko prevoja Malta ka naselju Ciglana, a onda je sinu dao nešto novca i uputio ga da ode u internet klub nazad u Travnik.

Palić je kćerku uvukao u jednu izgorjelu kuću, gdje je nad njom izvršio bludne radnje.

Tokom suđenja promjenjena je prvobitna kvalifikacija iz krivičnog djela silovanje u pokušaju i rodoskvrnuće u krivičo djelo bludne radnje.

"Tokom suđenja od strane optuženih nije se moglo sa sigurnošću utvrditi krivično djelo, jer nije bilo dovoljno dokaza. Činjenica je da je vještačenje neuropsihijatrijske struke utvrdio da je optuženi neuračunljiv i da ratni vojni invalid i bez stalnog zaposlenja", rekao je predsjedavajući sudskog vijeća sudija Darmin Avdić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE