• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ratko Mladić se krije u Beogradu?

Vladimir Vukčević ponovio je da bi Ratko Mladić mogao da se nađe u Haškom tribunalu do kraja godine i da je Beograd moguće mjesto skrivanja.

 Ratko Mladić se krije u Beogradu? Izvor: MONDO

Tužilac za ratne zločine Srbije rekao je i da u ovom trenutku niko ne zna gdje se skriva ratni komandant Vojske Republike Srpske.

"Pomenuo sam Beograd kao pogodno mjesto za skrivanje, s obzirom na to da je glavni grad Srbije urbana džungla i da su se tu krili i Radovan Karadžić i pripadnici organizovanih kriminalnih grupa", rekao je Vukčević u intervjuu za "Politiku", govoreći o svom nedavnom boravku u Briselu.

On je ocijenio da je realno da Mladić bude uhapšen do kraja godine jer postoji jasna politička volja, dobra saradnja između obavještajnih službi i danonoćni operativni rad.

Vukčević je dodao da na tom poslu postoji saradnja sa brojnim stranim obavještajnim službama i izrazio očekivanje da će takav rad uskoro dati rezultate.

"Za mene, profesionalca i tužioca, čoveka koji nije ni diplomata ni političar, taj trud, rad i koordinacija predstavljaju potpunu saradnju. Mislim da i Serž Bramerc, glavni haški tužilac, to vidi. Sudbina Srbije je u jednoj političkoj odluci koja je u rukama Vlade Holandije", rekao je on.

Govoreći o predmetu trgovine ljudskim organima na sjeveru Albanije, Vukčević je rekao da ne želi da vrši pritisak na ljude koji istražuju taj slučaj ali je ocijenio da je taj predmet u procesnom smislu "i više nego jak".

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE