• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Misici Danijeli Krstić prijeti deportacija iz SAD?

Američki listovi objavili su da prošlogodišnjoj mis Oregona Danijeli Krstić (24) prijeti deportacija iz SAD.

 Misici Danijeli Krstić prijeti deportacija iz SAD? Izvor: MONDO

Naime, Danijela je kćerka Milenka Krstića (52), optuženog da prilikom apliciranja za dobijanje vize nije naveo da je bio pripadnik Vojske RS, objavio je lokalni list "Oregonian".

Drugi list"Beaverton Vallex Times " prenosi da će "Milenko Krstić iz Bivertona, otac mis Oregona Danijele Krstić i dalje imati posla sa sudom".

"Apelacioni sud je 10. marta presudio da je Krstić i dalje osumnjičen za lažne izjave koje je dao 1998. godine prilikom podnošenja zahtjeva za dobijanje izbjegličkog statusa, kao i godinu dana kasnije, kada je zajedno sa članovima porodice podnosio zahtjev za dobijanje prava na stalni boravak", navedeno je u tekstu.

Krstić je sa suprugom i dvoje djece 1998. godine otišao iz BiH u SAD i živi u Bivertonu. Njegova kćerka Danijela tada je imala 13 godina. Za mis Oregona krunisana je u junu prošle godine i tako postala prva ljepotica rođena izvan SAD koja je ponijela ovu titulu.

Iako je Krstić bio pod zakletvom, piše američki list, navodno je predstavnicima američkih vlasti tada izjavio da nikada nije bio pripadnik vojnih formacija.

"Utvrđeno je da je, nakon što je Krstić mobilisan, njegova Zvornička brigada 1995. godine bila umiješana u ubistva velikog broja muslimanskih nenaoružanih zatvorenika i to u područjima blizu mjesta gdje je Krstićeva jedinica bila stacionirana, navodi list.

Krstić je negirao učestvovanje u tim aktivnostima, ostajući pri tvrdnji da je tri godine proveo radeći kancelarijske poslove. Apelacioni sud je ovom odlukom ukinuo odbacivanje optužnice protiv Krstića od strane okružnog suda i tako vratio slučaj na početak.

Mithat Pašić iz Ministarstva spoljnih poslova BiH kaže za "Glas Srpske" da su, od 24 državljanina BiH protiv kojih se u SAD vodi krivični postupak zbog davanja lažnih podataka prilikom apliciranja za dobijanje vize za useljenje u SAD, do sada deportovani Mladen Blagojević, Nenad Dragić, Zdravko Božić i Rajko Ninković.

"Oni su iz SAD deportovani u BiH na njihovo traženje. Generalni konzulat BiH u Čikagu navodi da je deportovan i Goran Bencun, koji je uhapšen u isto vrijeme, ali ne pod istim optužbama kao ostali. On je optužen zbog vožnje pod dejstvom alkohola više od tri puta zaredom, ističe Pašić.

Većina njih uhapšeni su u septembru 2005. godine. Hapšenja su izvršili pripadnici FBI, a privedeni su se žalili da je prema njima postupano kao prema opasnim kriminalcima.

Svih 24 srpskih državljanina BiH, među kojima je i Milenko Krstić, svoj dolazak u SAD realizovali su putem Međunarodne organizacije za iseljavanje (IOM) sa sjedištem u Beogradu. Većina ih je izjavila da su im sugestije o načinu popunjavanja formulara, kao i način izjašnjavanja o učešću u ratu, dali službenici IOM-a.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE