• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuča i protesti u fočanskom zatvoru

Dvojica osuđenika izazvala tuču u fočanskom zatvoru. Ostali su protestovali jer je uprava pokušala da kazni zatvorenika koji nije učestvovao u tuči.

 Tuča i protesti u fočanskom zatvoru Izvor: MONDO

Direktor Kazneno-popravnog zavoda Foča Siniša Golijanin potvrdio je da su protesti protekli bez nereda i rušilačkog izražavanja nezadovoljstva.

On je pojasnio da su dvojica osuđenika izazvala tuču, što je za posljedicu imalo njihovu izolaciju, ali da je problem nastao pri pokušaju kažnjavanja zatvorenika koji u incidentu nije učestvovao i koji je odbio da izvrši naredbu prevaspitne službe KPZ-a.

"Odmah sam ispitao slučaj i ustanovio da su osuđenici u pravu, a pomenuti osuđenik je vraćen u kolektiv", rekao je Golijanin, koji je ovaj događaj okarakterisao kao neposredan povod za nezadovoljstvo većeg broja zatvorenika, koji su danas odbili da izađu iz svojih soba.

Golijanin je naveo da u zavodu nije bilo nereda, niti bilo kakvog drugog rušilačkog izražavanja nezadovoljstva.

"Zatvorenici su prevaspitnu službu KPZ-a optužili za diskriminaciju u pogledu odobravanja unutrašnjih i vanjskih pogodnosti, a neke od primjedbi su bile sasvim opravdane", rekao je Golijanin.

On je potvrdio da je danas, poslije razgovora sa predstavnicima osuđenika, dogovoreno da će se o pomenutom incidentu pokrenuti sveobuhvatna interna istraga, te da će se svi problemi ubuduće rješavati međusobnim dogovorom uprave i osuđenika.

U Kazneno-popravnom zavodu Foča kaznu izdržava oko 270 zatvorenika.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE