• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić traži intervju telefonom

Bivši predsjednik RS želi da intervju holandskom listu da telefonom, a ne pisanim putem, kako mu je Tribunal odobrio.

 Karadžić traži intervju telefonom Izvor: MONDO


Bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić zatražio je danas od Sekretarijata Haškog tribunala da mu omogući da novinarki holadskog lista "Revu" Zvezdani Vukojević da intervju telefonom kako bi se postigla sponatanost u komunikaciji i ostvarila svrha njegove izjave za javnost.

U dopisu koji je objavio Haški tribunal, Karadžić je od Sekretarijata zatražio da poništi svoju odluku od 12. marta kojom mu odobrava samo pisani kontakt sa novinarkom i dozvoli mu da intervju da putem telefonskog razgovora koji bi bio nadziran ili sniman.

Sekretarijat tribunala u Hagu dozvolio je Karadžiću da pisanim putem kontaktira sa Vukojevićevom, pošto se prethodno konsultovao sa upravom pritvorske jedinice u Ševeningenu u kojoj borave haški optuženici.

Prema preporuci zamjenika predsjednika pritvorske jedinice, nekadašnjem lideru bosanskih Srba odobrena je samo pisana kominikacija sa novinarkom, radi, kako je obrazloženo, očuvanja bezbjednosti, sigurnosti i reda u tom pritvoru.

Karadžić pak smatra da je Sekretarijat svojom odlukom narušio njegova prava na javnu riječ, jer se pisanim postavljanjem, odnosno odgovaranjem na pitanja gubi kako sponatanost u odgovorima, tako i njihova jasnoća i objašnjenje, pa traži da mu se odobri barem slušani ili snimani razgovor sa Vukojevićevom.

Prema pravilima Haškog tribunala, pritvorenicima se mogu dozvoliti kontakti sa medijima, pošto Sekretarijat na izričit zahtjev pritvorenika konsultuje upravu pritovorske jedinice.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE