• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Silajdžić odbacio odgovornost za zločine

Haris Silajdžić odbio je kao neosnovanu krivičnu prijavu "Kroacija libertas" protiv 357 osoba, među kojima i sam on

 Silajdžić odbacio odgovornost za zločine Izvor: MONDO

Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić odbacio je kao neosnovanu krivičnu prijavu koju je nevladina organizacija ''Kroacija libertas'' iz Mostara podnijela Tužilaštvu BiH i Kantonalnom tužilaštvu u Mostar, kojom se 357 lica, među kojima i Silajdžić, sumnjiči da su počinili ratni zločin.

"Jasno je da su ove prijave u potpunosti neutemeljene, ali naš generalni princip jeste da pravosudni organi treba nesmetano da rade svoj posao u svim slučajevima, uključujući i ovaj", izjavila je danas Srni Sanja Bagarić, Silajdžićev savjetnik za medije.

Nevladina organizacija ''Kroacija libertas'' iz Mostara podnijela je krivičnu prijavu protiv 357 osoba zbog osnovane sumnje da su počinili ratni zločin, među kojima su Haris Silajdžić, Selmo Cikotić, Mustafa Cerić i Sefer Halilović.

Iz ove nevladine organizacije saopšteno je da je krivična prijava podnesena u petak, 20. marta na osnovu knjige ''Muslimanski logori za Hrvate od 1991. do 1995. godine u BiH'', autora Ivice Mlivončića.

''Imamo dokaze za postojanje 331 koncentracionog logora koje je uspostavila Armija BiH isključivo za nebošnjake. Na temelju novih iskaza i novih materijalnih dokaza podnijeli smo i podnesak na ranije prijave za koje očekujemo da konačno uđu u fazu istrage'', naglašava se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je krivična prijava, između ostalih, podnesena i protiv Dževada Mlaće, Safeta Ćibe, Dragana Vikića, Bakira Alispahića i Zulfikara Ališpage.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE