• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Incko očekuje dobru saradnju sa EU

Međunarodni predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je da ima dobru podršku u Briselu i da u EU postoji dobra volja za pridruživanje BiH EU.

 Incko očekuje dobru saradnju sa EU Izvor: MONDO

Nakon razgovora s visokim predstavnikom EU Havijerom Solanom i evropskim komesarom Olijem Renom, Incko je novinarima rekao da očekuje veoma dobru saradnju sa EU.

"Razgovarali smo o budućnosti Bosne, dobio sam njihove poglede, a ja sam iznio svoje i mislim da će između njih i mene biti jako dobra saradnja, kao i između Kancelarije viskog predstavnika za BiH i Evropske unije", rekao je Incko.

Dodao je da u Evropskoj uniji "postoji dobra volja" da se podrži pridruživanje BiH EU, s tim da i vođstva u toj zemlji "odrade svoje zadatke".

Na pitanje novinara da li se slaže s ocenom da je funkcija visokog predstavnika za BiH "trenutno jedna od najtežih" u evropskim okvirima i da će "u Bosni biti težak posao", Incko je uzvratio da "svakako da taj posao jeste težak".

"Taj posao ne bi bio ni potreban da su svi problemi riješeni, ali ja imam dobru podršku ovde u Briselu i siguran sam da će saradnja i u Bosni i Hercegovini biti moguća sa svima".

EU očekuje od Valentina Incka da sprovede neophodne reforme kako bi BiH mogla da završi sa insistucijom visokog predstavnika, izjavila je danas portparol komesara EU za proširenje Kristina Nađ.

"To želi veliki broj zemalja, ali isto tako veliki broj zemalja kaže da se prelaz sa OHR-a na kancelariju EU neće dogoditi ako se ne sprovedu reforme", rekla je Kristina Nađ u Briselu i naglasila da novi visoki predstavnik u BiH "mora brzo i čvrsto da završi te reforme".

Valentin Incko,dosadašnji austrijski ambasador u Sloveniji, biće i zvanično postavljen 27.marta na zasedanju Savjeta za primjenu mirovnih sporazuma.

Incko će u petak i subotu otputovati u Češku, na sastanak šefova diplomatija EU i sastanak ministara inostranih poslova EU i država zapadnog Balkana.

(Beta/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE