• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšeni policijski i CIPS službenici

Dragana Knežević, bivši službenik CIPS-a, treća je uhapšena osoba u akciji Sipe u Bijeljini.

 Uhapšeni policijski i CIPS službenici Izvor: MONDO

Još dvojica policijskih službenika uhapšena su u utorak na području Bjeljine pod sumnjom da su zloupotrijebili podatke u vezi sa izdavanjem ličnih dokumenata.

Kako je prenijela Srna pripadnici državne Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) uhapsili su  načelnika sektora uniformisane policije Centra javne bezbjednosti Bijeljina Gorana Ćelmića i zamjenika komandira policije u Janji kod Bijeljine Tomu Mačara.

Oni su osumnjičeni za zloupotrebe CIPS (centralana evidencija identifikacionih podataka) projekta u vezi sa izdavanjem ličnih dokumenata.

Istraga Tužilaštva BiH u vezi sa nelegalnim izdavanjem ličnih dokumenata i zlupotrebi CIPS projekta sprovodi se više od godinu dana, a medju osumnjičenima je više pripadnika MUP RS.

Ranije je u Bijeljini uhapšen načelnik Kriminalističke policije Centra javne bezbednosti Bijeljina Vasilije Savić, koji je kasnije pušten na slobodu, ali je suspendovan sa posla i dalje je pod istragom.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić izjavio je da su posljednja hapšenja u Bijeljini izvedena po nalogu Suda BiH, dodajući da su poziv na saslušanje u svojstvu osumnjičenih dobila još dva policijska službenika iz Banjaluke i Bijeljine, koji su takodje na rukovodećim pozicijama.

Portparol Tužilaštva BiH još je kazao da je akcija Sipe "posebno usmjerena na istragu lica koje se sumnjiče za pružanje pomoći haškim optuženicima".

MUP Republike Srpske (RS) saopštio je da pripadnici Sipe u saradnji sa pripadnicima entitetskog ministarstva u Bijeljini "obavljaju pretres stambenih i drugih objekata u vlasništvu dva rukovodeća radnika MUP RS".

U saopštenju MUP RS takodje se navodi da su dva policijska službenika uhapšena i da će biti saslušana u Tužilaštvu BiH.

(agencije / MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE