• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saviću i Mučibabiću zatvor zbog zločina

Krsto Savić oduđen je na 20 godina, dok je Milko Mučibabić osuđen na pet godina i 3 mjeseca zatvora zbog zločina u Hercegovini

 Saviću i Mučibabiću zatvor zbog zločina Izvor: MONDO

Sud BiH izrekao je prvostepene presude Krsti Saviću od 20 godina zatvora zbog zločina protiv čovječnosti i Milku Mučibabiću od pet godina i 3 mjeseca zatvora zbog zločina protiv čovječnosti i nedozvoljene proizvodnje i trgovine oružja ili eksplozivnih materijala.

U presudi se navodi da je Savić od maja 1992. godine do kraja 1992. godine na području opština Gacko, Bileća, Kalinovik i Nevesinje, kao svjesni učesnik udruženog zločinačkog poduhvata, učestvovao u progonu bošnjačkog i hrvatskog civilnog stanovništva, i to ubistvima, deportacijom i prisilnim preseljenjem stanovništva, protivzakonitim zatvaranjem, mučenjem, silovanjima, prisilnim nestancima i ostalim nečovječnim djelima.

Mučibabić je, kako se navodi u presudi, nezakonitim zatvaranjem, prisilnim preseljenjem i ostalim nečovječnim djelima slične prirode, pomogao progon bošnjačkog i hrvatskog stanovništva sa područja opštine Nevesinje, saopšteno je iz Suda BiH.

On je oslobođen optužbe da je nezakonito zatvorenog civila zajedno sa još jednim civilom odvezao do linije razdvajanja, i izlažući ih smrtnoj opasnosti, naredio da prođu kroz borbene linije na protivničku stranu, te da se nakon toga vrate u Nevesinje.

Sud BiH je donio rješenje kojim se Saviću ukidaju mjere zabrane i određuje pritvor koji po ovom rješenju može trajati najduže devet mjeseci, navodi se u saopštenju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE