• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Prudska trojka" pocijepala kartu BiH

Aktivisti Udruženja "Akcija građana" sa plastičnim maskama trojice lidera pocijepali kartu BiH ispred Parlamentarne skupštine BiH!

 "Prudska trojka" pocijepala kartu BiH Izvor: MONDO

Aktivisti Udruženja "Akcija građana" izveli su pred zgradom Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu performans tokom kojeg su nosili velike plastične glave lidera SNSD-a Milorada Dodika, SDA Sulejmana Tihića i HDZ-a BiH Dragana Čovića i pocijepali kartu BiH.

Aktivista ovog udruženja Darjan Bijelić rekao je da ovim performansom žele da pokažu građanima način na koji politički lideri odlučuju izvan institucija za, kako je naveo, kafanskim stolom.

Jedna od aktivistkinja ovog udruženja izrazila je negodovanje što se građani nisu odazvali ovom vidu protesta, istakavši da je narodu očigledno dobro i da čekaju da sve riješe politički lideri.

Udruženje "Akcija građana" prethodno je uputilo poziv građanima da prisustvuju performansu "Glavuše cijepaju BiH", navodeći da će nacionalni lideri u BiH "danas konačno rasturiti BiH na očigled prisutnih građana".

"Akcija građana" u pozivu na ovu vrstu protesta je navela da je podjela BiH dogovorena "po zakonu" između legitimnih predstavnika.

Performans ispred Parlamentarne skupštine BiH je protekao bez incidenata.

U zgradi Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu traje sastanak lidera SNSD-a Milorad Dodik, SDA Sulejman Tihić i HDZ-a BiH Drahan Čović, potpisnika prudskog sporazuma.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE