• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grigorije: Neoprezno saopštenje ambasade SAD

Vladika Grigorije izrazio nezadovoljstvo zbog neopreznog saopštenja iz ambasade SAD povodom nedavnog incidenta u Trebinju.

 Grigorije: Neoprezno saopštenje ambasade SAD Izvor: MONDO


Episkog zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije izrazio je nezadovoljstvo zbog, kako je naveo, neopreznog saopštenja iz američke ambasade povodom nedavnog incidenta u Trebinju i istakao da od međunarodne zajednice i SAD očekuje da ubuduće pravilno reaguju i osude sve one koji svojim govorima mržnje, lažima i klevetama pokušavaju da uznemire građane BiH.

"Govori mržnje, laži i klevete su direktno raspirivanje mržnje između vjerskih zajednica i naroda koji žive na ovom prostoru, što je čin direktne političke destabilizacije BiH. Ako se nastavi putem mržnje ova zemlja nema budućnost", rekao je vladika Grigorije tokom susreta sa referentom za vjerska pitanja pri ambasadi SAD u BiH Patrikom Hanišom u Eparhijskom domu u Trebinju.

Vladika Grigorije je naglasio da u potpunosti podržava slobodu novinarstva, ali da se ovde radilo o krajnjoj zloupotrebi te slobode, saopšteno je iz Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.

"Naime, govori mržnje, klevete i laži uperene prije svega na crkvene velikodostojnike u jednom kontinuitetu, mogu djelovati razorno na vjernike i raspiriti osjećaj nesigurnosti i straha", istakao je vladika Grigorije i dodao da će u najskorije vrijeme o slabostima i domaće političke scene i međunarodne zajednice govoriti sa ljudima u najvažnijim političkim centrima

U saopštenju se navodi da su se vladika Grigorije i Haniš složili da su novinarstvo i sudstvo, koje je jedino legalno sredstvo kojim čovjek i zajednica mogu da se odbrane od napada i govora mržnje, na veoma niskom nivou.

Vladika Grigorije i Haniš saglasili su se, citirajući Bibliju, da kuću ne treba zidati na pjesku nego na kamenu i da im je očuvanje mira unutar vjerskih zajednica i između naroda u BiH, prioritetan interes.

"U tom smislu će se, u cilju poboljšanja odnosa i prevazilaženja problema, nastaviti dalja saradnja i prijateljski i korektni odnosi", navodi se u saopštenju.

Haniš, koji je i drugi sekretar američkog ambasadora u BiH, upoznao je vladiku Grigorija da je razlog njegove posjete Hercegovini susret sa liderima vjerskih zajednica u regionu i upoznavanje sa stanjem, kao i sa problemima i poteškoćama sa kojima se vjerske zajednice svakodnevno susreću.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE