• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić: Ne otvarati pitanje Ustava BiH

Pitanje Ustava BiH u ovom trenutku nije dobro otvarati, jer može stvoriti ambijent za sukobe i svađe, smatra Mladen Ivanić.

 Ivanić: Ne otvarati pitanje Ustava BiH Izvor: MONDO

Lider PDP-a Mladen Ivanić izjavio je u srijedu naveče da je na sjednici Upravnog odbora Savjeta za provođenje mira PIC u BiH iznio stav prema kome pitanje Ustava BiH u ovom trenutku nije dobro otvarati, jer može stvoriti ambijent za sukobe i svađe.

"Taj dio prudske inciijative osporavam i smatram da je bolje napore uložiti da se ekonomska situacija popravi", istakao je Ivanić novinarima nakon što je iznio svoj stav na sjednici Upravnog odbora PIC-a u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, tok sjednice Upravnog odbora Savjeta za provođenja mira je očekivan, jer se završava mandat jednog visokog predstavnika, a u posao se uvodi novi.

Ivanić je istakao da je to sjednica na kojoj je razgovarano o stvarima koje u BiH još treba da uradi i svi su izrazili zadovoljstvo kada je riječ o ustavnom amandmanu za Brčko, a čekaju se rezultati o pitanju državne imovine.

On je naglasio da je međunarodna zajednica jedinstvena i dodao da je samo zanima završavanje pet ciljeva i dva uslova kako bi se pristipilo transformaciji OHR-a.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE