• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osumnjičeni policijski zvaničnici na slobodi

Nakon saslušanja uhapšeni policijski i Cips službenici, pušteni na slobodu. Nije bilo potrebe za zadržavanjem, saopšteno iz Tužilaštva.

 Osumnjičeni policijski zvaničnici na slobodi Izvor: MONDO

Načelnik Sektora uniformisane policije u CJB Bijeljina Goran Đelmić i zamjenik komadira Policijske stanice Janja Tomo Mačar, te jedna žena, koji su u utorak uhapšeni u akciji SIPA zbog, navodnih, nezakonitih izdavanja ličnih dokumeneta i pomaganja haškim optuženicima, poslije saslušanja pušteni su na slobodu, potvrđeno je za "EuroBlic" u Tužilaštvu BiH.

Kako saznaje "EuroBlic", Đelmić i Mačar biće vraćeni na svoja radna mjesta i neće biti suspendovani jer im nije određen pritvor.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić rekao je da su osumnjičeni pušteni na slobodu jer nakon uzimanja izjava nije bilo potrebe za njihovim zadržavanjem.

Pored Đelmića i Mačara, SIPA je u utorak obavila informativni razgovor i sa zamjenikom načelnika Uprave kriminalističke policije u MUP RS Dragim Miloševićem i zamjenikom načelnika CJB Bijeljina Slobodanom Nikićem, ali oni nisu hapšeni.

U policiji RS nisu naveli detalje o ovom slučaju uz obrazloženje da su dobili pismeni dopis iz Tužilaštva BiH kojim im je to zabranjeno.

Međutim, list saznaje, da je stav većine službenika MUP RS da je paradoksalno da se Milošević dovodi u vezu sa pomaganjem haškim optuženicima s obzirom da ih je većinu upravo on otpremio u Hag.

Akcija SIPA provedena je u utorak Bijeljini, a pored hapšenja obavljeno je i više pretresa.

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da je ona dio istrage koju provodi Posebni odsjek za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, a da se osumnjičeni terete za organizovani kriminal, pomoć optuženom pred Haškim tribunalom, falsikovanje isprave, zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, podstrekavanje, te za povrede tajnosti postupka, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

SIPA je tokom prošle godine provela dvije akcije na širem području Bijeljine, koje su takođe bile izvedene zbog zloupotreba u CIPS sistemu.


(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE