• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslanik SDP-a verbalno napao novinarku

Poslanik SDP-a u Skupštini Tuzlanskog kantona Refik Ahmedinović verbalno je napao novinarku radio-televizije "Slon" Editu Muharemagić.

 Poslanik SDP-a verbalno napao novinarku Izvor: MONDO

Redakcija informativnog programa RTV "Slon" je u subotu, 28. marta , poslala dopis Antikorupcijskoj komisiji Tuzlanskog kantona u kojem traži od Refika Ahmedinovića, kao predsjednika ove komisije, odgovor na određena pitanja o radu te komisije.

Ahmedinović je nenajavljeno upao u prostorije RTV "Slon" i počeo da galami na novinarku, postavljajući joj pitanja da li je ona poslala sporni dopis, zšto ga je poslala faksom, zašto ga nije nazvala telefonom, nakon čega su uslijedile optužbe i uvrede da je ona pristrasna, bezobrazna i da je tek počela da živi, da ne zna ko je on, da će je prijaviti direktoru, Skupštini TK, Antikorupcijskoj komisiji, mašući pri tome plavom kovertom koju je držao u ruci.

O svemu su obaviješteni pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona koji su došli na mjesto događaja i sačinili službeni zapis.

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) oštro je osudila verbalni napad poslanika Skupštine Tuzlanskog kantona Refika Ahmedinovića.

U saopštenju RAK-a navodi se da u BiH, nažalost, postaje uobičajena pojava da novinari koji se bave istraživačkim novinarstvom budu izloženi verbalnim i fizičkim napadima, što predstavlja direktnu prijetnju u ostvarivanju novinarskih prava i ugrožava slobodu izražavanja uopšte.

Agencija ovim putem ponovo podsjeća da su pravo na slobodu izražavanja, sloboda govora i informisanja osnovni postulati na kojima počiva demokratsko društvo, a koje podrazumijeva da mediji moraju biti u stanju da vrše istraživanja i objavljuju informacije bez uplitanja vlasti.

Iz RAK-a naglašavaju da zaštita javnog interesa ima prednost nad ličnim, kada je riječ o javnim ličnostima koji su predmet istraživačkog novinarstva.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE