• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada RS za izgradnju aerodroma na Zupcima

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio da je Vlada spremna da finansira projekat izgradnje aerodroma na Zupcima.

 Vlada RS za izgradnju aerodroma na Zupcima Izvor: MONDO

Dodik je izjavio u Trebinju da Vlada RS u potpunosti podržava realizaciju projekta izgradnje aerodroma na Zupcima, te da je spremna da finansira sve faze ovog projekta.

"Dok se ne nađe strateški partner koji bi učestvovao u realizaciji ovog projekta, Vlada je spremna da finansira i izgradnju piste, a eventualno i zgrade aerodroma", istakao je Dodik i dodao da očekuje da će se prije ili poslije toga pridružiti neki od strateških partnera sa kojima su u toku razgovori.

Dodik je naglasio da je realizacija projekta izgradnje aerodroma od velike važnosti ne samo za Trebinje već i za cijelu RS, ali da je najosjetljiviji trenutak u okviru ovog projekta projektovanje i izrada dokumentacije.

"Vlada RS će u ovoj godini obezbijediti dodatna stredstva kako bi se nastavilo prikupljanje potrebne dokumentacije za realizaciju ovog projekta, koji neki već dovode u pitanje", rekao je Dodik.

Direktor JP "Aerodrom" Trebinje Zoran Okilj istakao je da je u završnoj fazi izrada lokacijske dokumentacije za područje na kojem je predviđeno da bude aerodrom, kao i izrada studije navigacionih uslova, nakon čega se može krenuti sa fazom projektovanja.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE