• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Ne prihvatamo atake na vjerske zajednice!

Vlada Republike Srpske ne prihvata bilo kakve atake na slobodu koja je garantovana za rad vjerskih zajednica, rekao premijer Dodik.

 Dodik: Ne prihvatamo atake na vjerske zajednice! Izvor: MONDO

"Vlada Republike Srpske ima odličnu saradnju sa Eparhijom zahumsko-hercegovačkom i primorskom, što je sasvim normalno, i ne prihvata bilo kakve atake na slobodu koja je garantovana za rad vjerskih zajednica", rekao je u Trebinju predsjednik Vlade RS Milorad Dodik poslije razgovora sa vladikom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem.

"Ovdje je aktivnost Crkve veoma važna i svaki nasrtaj na SPC nije samo nasrtaj na tu instituciju, već na osjećanja svih nas koji smo apsolutno opredijeljeni za slobode i vrijednosti koje treba da afirmišu ove organizacije", istakao je Dodik.

Osvrćući se na nedavne incidente u Trebinju, Dodik je istakao da ataci "nekih bitangi koji su pokušali da naprave slučaj govore o tome koliko su oni beznačajni".

Dodik je istakao da sloboda medija, za koju se i on zalaže, mora biti ograničena pravima drugih na tu istu slobodu.

On je bezbjednosnu situaciju u Trebinju ocijenio stabilnom, napominjući da ima problema određene vrste sa opštim kriminalitetom, ali da to nije pitanje koje ovaj grad izdvaja od cijele regije.

Vladika zahumsko-hercegovački i promorski Grigorije istakao je da Vlada RS ima "dobar osjećaj" za Hercegovinu, što znači da Hercegovina ima šansu.

On je istakao da je poljoprivredna zadruga u Petrovom Polju kod Trebinja, koja je udružila 15 sela, samo jedan od primjera kako se treba u budućnosti zajednički djelovati.

Premijer RS danas je u Eparhijskom domu razgovarao i sa privrednicima ove opštine o planovima i mogućnostima razvoja.

Prema Dodikovim riječima, najveći problemi su u sektoru građevinarstva koji ranije nisu bili prisutni, a koji su sada direktno uzrokovani problemima globalne ekonomske krize.

"Vlada RS je putem mjera koje je utvrdila kako bi sanirala određene probleme i uticala na zadržavanje zaposlenosti predvidjela formiranje garantnog i interventnog fonda odakle će se obezbijediti pomoć privrednicima", istakao je Dodik.

Dodik je naglasio da je cilj Vlade RS da zadrži zaposlenost, kao i preduzeća koja su do sada poslovala pozitivno.

Premijer RS je pozitivnim ocijenio inicijativu da se u Trebinju formira odjeljenje srednje poljoprivredne škole, jer tih kadrova nedostaje.  (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE