• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dukić: Silajdžić doveo mudžahedine

Haris Silajdžić i Bisera Turković omogućili da u BiH tokom rata dođe 12.000 mudžahedina, tvrdi Branislav Dukić.

 Dukić: Silajdžić doveo mudžahedine Izvor: MONDO

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić najavio je da će tražiti da Specijalnom tužilaštvu Srbije za ratne zločine bude proslijeđena tužba protiv bošnjačkog vojnog i političkog vrha na čelu sa Harisom Silajdžićem, ocijenivši da je on najveći krivac za dovođenje mudžahedina u BiH.

On je naveo da je Bisera Turković, koja je bila ambasador BiH u Hrvatskoj, zajedno sa Silajdžićem omogućavala da u BiH preko hrvatske teritorije dođe 12.000 mudžahedina tokom rata.

"Silajdžić je jedan od najvećih krivaca zajedno sa Alijom (Izetbegovićem) kada su u pitanju mudžahedini", rekao je Dukić Srni.

On je napomenuo da su logoraši protiv bošnjačkog vojnog i političkog vrha podnijeli tužbe Sudu BiH i Tribunalu u Hagu.

Dukić je izjavio da bošnjački vojni i politički vrh današnjom deportacijom bivšeg oficira Al kaide Ali Hamada iz BiH u rodni Bahrein vrši opstrukciju kada je riječ o procesuiranju mudžahedina koji su u BiH počinili stravičan ratni zločin nad srpskim narodom.

"Ali Hamad je priznao sve šta su činili i Sarajevo radi tako da takvi svjedoci i zločinci moraju da odu iz BiH. Trebalo je da mudžahedini budu procesuirani pred Sudom BiH i da se ispita, prije svega, kako su došli u BiH, zatim izvršiti presudu, pa ih tek onda ih deportovati", rekao je Dukić.

Prema njegovim riječima, ako se to ne dogodi onda neko iz političkog vrha Sarajeva mora da odgovara za dovođenje mudžahedina i za to na koji način su došli u BiH.

On je dodao da je presuda Rasimu Deliću pokazala da je Tribunal u Hag politički, a ne sud pravde kada je riječ o mudžahedinima.

Dukić kaže da Spona raspolaže informacijom da vehabije u BiH treba da izazovu alarmantno-incidentnu situaciju krajem maja ili početkom juna da bi ponovo bila optužena RS i srpski narod.

"Nemamo tačnu informaciju gdje to treba da se dogodi, ali znamo da je to na prostoru BiH. Dovoljno je da se izvrši terorizam ili ubistvo da se stvore tenzije kako bi se pokazalo da je u BiH nemoguće voditi politiku sa dva entiteta i da se pokuša ići ka unitarizaciji", rekao je Dukić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE