• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lujić traži smjenu Lukača

Direktor Agencije za istrage i zaštitu(Sipa) Mirko Lujić zatražio je od Savjeta ministara da razriješi dužnosti njegovog pomoćnika Dragana Lukača.

 Lujić traži smjenu Lukača Izvor: MONDO

On je Lukačevo razrješenje zatražio zbog narušavanja ugleda Agencije, navodi se u izvještaju koji je dostavljen Zajedničkoj komisiji za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH.

Predsjedavajući Komisije Branko Zrno potvrdio je Srni da je izvještaj stigao u Parlamentarnu skupštinu BiH i da će biti razmatran na narednoj sjednici Komisije u ponedjeljak, 6. aprila.

Zrno nije mogao da govori o sadržaju dokumenta koji nosi oznaku tajnosti, ali sarajevski "Dnevni avaz" objelodanjuje da je Lujić u dopunjenom izvještaju naveo da je Lukač, uprkos različitim mišljenjima članova istražnog tima i bez obavještenja direktora Agencije, potpisao i obezbijedio dostavljanje Tužilaštvu BiH izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv većeg broja lica iz Republike Srpske.

Komisija je 10. marta raspravljala o događanjima u Sipi povodom informacija o podnošenju određenih materijala Tužilaštvu BiH, ali je rasprava prekinuta uz zaključak da direktor Agencije Mirko Lujić i Savjet ministara u roku od 15 dana Komisiji dostave sveobuhvatan izvještaj o stanju u ovoj policijskoj agenciji.

Komisija je tom prilikom zaključila da postoje ozbiljne indicije da stanje u Sipi nije dobro i da bi produbljivanje takvog stanja imalo štetne posljedice te zatražila od Sipe i Savjeta ministara da uz izvještaj dostave i prijedlog mjera za prevazilaženje postojećeg stanja u Agenciji.

Pomoćnik direktora Sipe Dragan Lukač, zajedno sa neposrednim saradnicima i u ime Kriminalističko-istražnog odjeljenja Agencije, uručio je 17. februara Tužilaštvu BiH Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv predsjednika Vlade RS Milorada Dodika i većeg broja lica zbog navodno počinjene štete od 145 miliona KM.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE