• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ugašen" sajt Misije BiH pri UN

Zamjenik ministra inostranih poslova BiH Ana Trišić-Babić je potvrdila da je zatvorena veb stranica Misije BiH pri UN - www.bhmisijaun.org

 "Ugašen" sajt Misije BiH pri UN  Izvor: MONDO

Na jednom od linkova bila je predstavljena turistička ponuda BiH, kojom dominira karta BiH, koja je podijeljena u pet regiona i to Bosnu, Hercegovinu, Sarajevo, sjeverozapadni i sjeveroistočni region, bez pomena Republike Srpske (RS). Na stranici je bio postavljen i link navodnog vrhovnog suda, koji uopšte i ne postoji, ali se posjetiocima otvarala internet stranica Suda BiH.

"Žalosno je da je tek nakon deset dana Misija BiH pri UN poslušala instrukcije iz Ministarstva inostranih poslova BiH /MIP/ i to samo govori uopšte u kom stanju se nalazi i MIP i kakav je odnos ambasadora prema instrukcijama koje dolaze iz MIP-a", rekla je Trišić-Babić.

Ministarstvo inostranih poslova BiH je 20. marta ove godine uputilo instrukciju Misiji BiH pri UN da zatvori veb-stranicu misije.

U okviru kampanje za prijem BiH u nestalno članstvo Savjeta bezbjednosti UN, Američko-bosanska fondacija za kulturu sponzorisala je i uradila novu internet stranicu Misije BiH pri UN.

Pijanista Saša Toperić, predsjednik Američko-bosanske fonadacije za kulturu, ujedno je i savjetnik u Misiji BiH pri UN, gde ga je po ugovoru o djelu angažovao ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj.

Prema riječima poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Slavka Jovičića, Toperić je jedan od najžešćih bošnjačkih lobista u SAD, a zahvaljujući njemu u Kongresu su usvojene dvije rezolucije koje su nepovoljne za srpski narod u BiH.

Zapadni istražni organi, mjesec dana prije napada na Njujork i Vašington, 11. septembra 2001. godine, utvrdili da je Ćatović vodio ljetni džihad kamp u Pensilvaniji.

Bezbjednosne i obavještajne službe čak tvrde da je Ćatović, u stvari, lažno ime zloglasnog Abu al-Malija, komandanta odreda "El mudžahedin" i jednog od najtraženijih terorista današnjice.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE