• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tihić zabrinut za Prudski sporazum

Lider SDA izrazio je zabrinutost za budućnost prudskog procesa zbog izjava iz SNSD-a da neće podržati izmjene Ustava u parlamentu BiH

 Tihić zabrinut za Prudski sporazum Izvor: MONDO

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Thić izjavio je da danas u Mostaru da je zabrinut za budućnost prudskog procesa nakon posljednjih izjava iz SNSD-a da neće podržati izmjene Ustava u parlamentu BiH i činjenice da premijer Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik nije došao na današnji sastanak.

"Dodikov nedolazak u Mostar pokazuje da on ima određenih unutarstranačkih i političkih problema u RS kad je riječ o prudskom procesu i međustranačkom dogovoru. Bojim se da najnovije izjave iz SNSD-a da ova stranka neće podržati izmjene Ustava u parlamentu BiH znače njihovo odustajanje od prudskog sporazuma'', izjavio je Tihić novinarima u Mostaru.

Tihić smatra da je Dodikovo obrazloženje da u Mostar nije došao zbog izjava ministra spoljnih poslova Hrvatske Gordana Jandrokovića samo alibi.

''Stvarni razlog je Dodikova pozicija nakon sporazuma u Banjaluci, koja je njega pokolebala da je on maltene odsutao od prudskog dogovora. Zabrinut sam za prudski proces'', rekao je Tihić tokom 12. međunarodnog sajma privrede.

U Mostaru bi danas trebalo da bude održan sastanak predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i lidera SDA Sulejmana Tihića, a učešće na ovom skupu juče je otkazao lider SNSD-a Milorad Dodik zbog izjava hrvatskog ministra spoljnih poslova Gordana Jandrokovića o stanju u BiH.

Sastanku bi trebalo da prisustvuje i hrvatski premijer Ivo Sanader, koji boravi u Mostaru.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE