• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada RS kupila imovinu drvne idustrije

Vlada Republike Srpske (RS) kupila je imovinu preduzeća drvne industirje "Jadar" u stečaju iz Zvornika za 1,9 miliona KM.

 Vlada RS kupila imovinu drvne idustrije Izvor: MONDO

Stečajni upravnik Stojan Jović rekao je novinarima da je, nakon dvadesete po redu licitacije, Vlada RS kupila imovinu "Jadra" u najvećem dijelu i to objekte i opremu "Furnirnice", "Stolarije", "Sušionice", upravnu zgradu sa pripadajućim zemljištem i infrastrukturom.

Jović je izrazio očekivanja da će kupac moći da ostvari planove u pravcu oživljavanja proizvodnje i zapošljavanja.

"Iz ovih sredstava biće namiren viši isplatni red, odnosno šest stečajnih plata radnicima u iznosu od 635.586 KM, dok će se iz preostalog dijala izvršiti namirivanje dijela opšteg isplatnog reda i troškovi stečajnog postupka", rekao je Jović.

Napomenuvši da iz ovih sredstava neće biti u cijelosti namirena priznata potraživanja koja iznose više od deset miliona KM, Jović je naveo da su za dalju prodaju ostala oprema i inventar u odjeljenju "Šperploča", magacini, kotlovnice, kao i druge zalihe.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović rekao je novinarima da će Vlada RS kupljenu imovinu preduzeća "Jadar" ustupiti na korišćenje ovoj opštini, najavivši da će u krugu fabrike biti napravljene poslovne zone.

Stečaj u "Jadru" proglašen je 23. marta 2005. godine, kada je u preduzeću bilo zaposleno 506 radnika, kojima je iz socijalnog programa Vlade RS povezan radni staž. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE