• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Logoraši "smjenjuju" Jovičića

Srpski logoraši, nezadovoljni radom oficira za vezu RS sa Haškim tribunalom, traže njegovu smjenu.

 Logoraši "smjenjuju" Jovičića Izvor: MONDO

Savez logoraš Republike Srpske (RS) zatražio je od srpskog člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića da hitno opozove oficira za vezu RS sa Haškim tribunalom Trivuna Jovičića sa te funkcije, jer su srpski logoraši već duže vrijeme nezadovoljni njegovim radom, izjavio je za Srnu predsjednik Saveza Branislav Dukić.

Dukić je istakao da su rezultati rada Haškog tribunala porazni za Srbe zbog nesrazmjernog broja podignutih optužnica protiv Srba u odnosu na druge i velikog broja presuda sa maksimalnim zatvorskim kaznama, uglavnom na štetu Srba.

Imajući u vidu tu činjenicu, navodi Dukić, jasna je poruka kakvi su rezultati rada oficira za vezu RS sa Haškim tribunalom.

Komentarišući zahtjev Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) da Vlada RS smjeni direktora Sekretarijata za saradnju sa Haškim tribunalom Jovana Spaića, Dukić smatra da je ovakav zahtjev BORS-a sasvim opravdan, jer Sekretarijat u dosadašnjem radu nije opravdao planirana očekivanja.

Predstavnici BORS-a na konferenciji za novinare u Banjaluci zatražili su od Vlade RS smjenu Spaića.

"Imamo neoborive dokaze da je on djelovanjem direktno odgovoran za predmete koji su pali u Haškom tribunalu, a to su prije svega protiv Nasera Orića i Rasima Delića, komandanata Armije BiH. Takvim postupcima stvaramo ambijent drugima da uruše temelje RS'', rekao je juče predsjednik BORS-a Pantelija Ćurguz.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE