• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šuvalov: Sačuvati političku stabilnost

Ambasador Ruske Federacije poručio da je bitno sačuvati postojeću političku stabilnost u BiH i ne dozvoliti da političke promjene izazovu krizu.

 Šuvalov: Sačuvati političku stabilnost Izvor: MONDO

Ambasador Ruske Federacije u BiH Konstantin Šuvalov rekao je u Banjaluci da rasprave o ustavnim promjenama u BiH ne smiju destabilizovati političku situaciju u Republici Srpskoj (RS) i BiH, a pitanje raspodjele imovine ne smije postati još jedna mogućnost za promjenu postojećeg državnog uređenja.

"Pitanje raspodjele imovine je bitno, ali ne bi trebalo da postane političko. Potrebni su dodatni napori da bi se postigao dogovor o definisanju pojma državne imovine'', rekao je Šuvalov nakon sastanka sa predsjednikom Narodne skupštine RS Igorom Radojičićem u Banjaluci.

Šuvalov je poručio da je bitno sačuvati postojeću političku stabilnost u BiH i ne dozvoliti da političke promjene izazovu krizu.

On je dodao da je na sastanku bilo riječi i o ispunjavanju pet plus dva uslova.

Radojičić je istakao da je postoji određeno neslaganje među domaćim političkim subjektima o pitanju raspodjele imovine i u Komisiji za državnu imovinu o definiciji načina raspodjele i knjiženja imovine, kao i o različitim interpretacijama šta sve obuhvata državna imovina.

On je dodao da je na sastanku bilo riječi o Deklaraciji o eventualnim ustavnim promjenama BiH, koju je usvojila Narodna skupština RS, kao i trenutnoj političkoj situaciji u BiH.

"Stav Narodne skupštine jeste da pozicija RS u bilo kakvim razgovorima o ustavnim promjenama nije upitna i ne može biti osporavana, da se o promjenama može razgovarati u parlamentu BiH, da bi to trebalo biti široko postavljeno pitanje i za poziciju i za opoziciju, jer to nije pitanje ni jedne pojedinačne političke partije, već suštinsko pitanje za BiH'', naglasio je Radojičić.

On je Šuvalova informisao o usvojenom paketu amandmana na Ustav RS koji se trenutno nalazi na čekanju u Vijeću naroda RS zbog neslaganja jednog broja delegata sa dijelom amandmana.
(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE