• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuzmanović: Policija Srpske profesionalna

Predsjednik Republike Srpske (RS) Rajko Kuzmanović ocijenio je da je Policija RS u protekloj godini uspješno obavljala svoj posao.

 Kuzmanović: Policija Srpske profesionalna Izvor: MONDO

Kuzmanović je rekao da je Policija Srpske visoko profesionalno i u skladu sa zakonom i Ustavom RS obavljala zadatke.

"U svim tim akcijama i poslovima Policija RS ostvarila je vrlo uspješan rezultat i pokazala da je sasvim spremna da u budućnosti, u okviru BiH, može biti sastavni dio evropskih policijskih snaga'', rekao je Kuzmanović novinarima nakon svečanog prijema koji je u Banjaluci upriličio za delegaciju MUP-a RS povodom obilježavanja 4. aprila - Dana policije RS.

Predsjednik RS rekao da je Policija RS u cjelosti obavila zadatak za proteklu godinu, jer se strogo držala bitnih parametara koji se odnose na zaštitu života ljudi i njihove imovine, na osnovu zakona i Ustava RS.

Kuzmanović je naveo da je Policija RS obavljala i niz poslova u vezi sa širim okruženjem u pogledu pune saradnje sa bezbjednosnim agencijama u BiH, te sarađivala sa susjednim državama na različitim akcijama.

Zaključio je još da bezbjednosna situacija u RS ne zavisi samo od policije, jer to nije samo policijsko, nego i političko i ustavno-pravno pitanje.

Kuzmanović je na prijedlog ministra unutrašnjih poslova RS Stanislava Čađe donio ukaz o unapređenju načelnika Uprave Kriminalističke policije MUP-a RS Gojka Vasića u čin general-inspektora, dok je Slađan Crkvenjaš, koji obavlja policijsku dužnost u Centru javne bezbjednosti (CJB) u Istočnom Sarajevu, vanredno unaprijeđen u čin mlađeg inspektora.

Čađo je izrazio zahvalnost predsjedniku RS na prijemu i na visokom nivou pohvale koju je uputio MUP-u RS.

"Ovako visok nivo pohvale na rad pripadnika MUP-a RS dodatno će nas obavezati da u ovoj godini i u narednom periodu postignemo iste ili bolje rezultate u radu'', istakao je Čađo.
Još je rekao da će Policija RS nastaviti da radi u skladu sa zakonom i Ustavom RS, držeći se strogo profesionalnih standarda.

Svečanom prijemu kod predsjednika RS prisustvovali su i direktor Policije RS Uroš Pena, načelnik Uprave Kriminalističke policije MUP-a RS Gojko Vasić, načelnik CJB Banjaluka Zoran Stanišljević i ostali saradnici.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE