• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policija Srpske i više nego uspješna

Policija Republike Srpske(RS) prošle godine je obavila svoje poslove i zadatke na veoma visokom nivou, ocijenio je direktor Policije RS Uroš Pena.

 Policija Srpske i više nego uspješna Izvor: MONDO

"To su rekli i oni koji cijene rad Policije RS, znači i Vlada i Narodna skupštine i predsjednik RS. S druge strane svi parametri koji se tiču ocjene i procjene rada policije govore u tom pravcu", istakao je Pena.

Gostujući u programu Radio-televizije RS, on je naveo da je u padu broj krivičnih djela iz oblasti kriminaliteta i narušavanja javnog reda i mira, te da je smanjen broj saobraćajnih nezgoda i poginulih u saobraćajnim nesrećama.

Pena smatra da Policija RS ima dovoljan broj kvalitetnih kadrova, koji su prošli obuke u različitim oblastima i da u potpunosti može ispuniti zadatke "zbog čega i postoji".

On tvrdi da je saradnja između policijskih agencija u BiH na visokom nivou i ističe da su najveće zajedničke aktivnosti bile pod direktnim nadzorom Policije RS.

Govoreći o opremljenosti policije, Pena je istakao da policija, koja ima više od pet hiljada pripadnika, nikada neće biti dovoljno opremljena, te da mora dijeliti sudbinu svog naroda i da ne može tražiti više nego što drugi imaju.

On je istakao da vrijednosti koji policija štiti moraju biti prioritet i da zbog toga ona treba da bude bolje opremljena, pogotovo kada je riječ o kriminalističko-tehničkom vještačenju, opremanju kriminalističkih i policija opšte nadelžnosti, kao i specijalne jedinice policije.

"Nadam se da će Vlada čuti moju poruku i da zna našu opremljenost. Čini se tu dosta, ali sigurno ima prostora da se uradi više", naveo je Pena.

Pena je potvrdio da je načelnik Stanice javne bezbjednosti Prijedor Goran Mikanović privremeno udaljen s poslova i zadataka koje je obavljao i da je disciplinskom tužiocu proslijeđena inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka.

"Riječ je o teškoj optužbi i Jedinica za profesionalne standarde morala je provesti postupak koji je veoma složen kao da se radi o krivičnom djelu. Sada imamo rezultate i inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka je proslijeđena disciplinskom tužiocu", rekao je Pena.

On je napomenuo da je Mikanović imao i određenih rezultata u radu koje ne treba zaboraviti.

Komentarišući posljednja dešavanja u vezi sa Cipsom, direktor Plicije RS je rekao da ti događaji "apsolutno nemaju veze sa Cipsom, jer je riječ o starim ličnim dokumentima".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE